Politika arhiva vesti 25.05.2016

Surdulica: Tončev zove SNS u vlast, da ne bude opozicije

RTV 25.05.2016
SURDULICA - Vladajuća većina u Surdulici, koju čine 22 odbornika Socijalističke partije Srbije danas je na sednici na kojoj su verifikovani mandati 35 odbornika izabranih na lokalnim izborima 24. aprila, za predsednika Skupštine opštine ponovo… »

Haradinaj napada igumana Savu: On prihvata konfrontaciju

B92 25.05.2016
Dečani -- Lider ogranka Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj kaže da starešinstvo manastira Visoki Dečani treba da se sprijatelji sa tamšnjim albanskim narodom. Naveo je i da starešinstvo ne treba da koristi imovinu koju mu je protivzakonito… »

Obradović hoće na razgovor kod Vučića, Rašković Ivić neće

Politika 25.05.2016
DSS i Dveri, iako članice koalicije, podelile su se po pitanju najavljenog poziva mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića za razgovore o budućnosti Srbije - Boško Obradović hoće, a Rašković Ivić se neće odazvati. Nismo ista stranka… »

DS: Vučić da se izvini zbog saopštenja SNS

B92 25.05.2016
Beograd -- DS zahteva izvinjenje Aleksandra Vučića zbog toga što je SNS u svom poslednjem saopštenju DS u naletu uvreda i mržnje nazvala "fašistima". “Ne tražimo da se Aleksandar Vučić izvini nama, jer mi smo na njegovu mržnju, uvrede i… »

Markotić: Hrvatska želi Srbiju u EU

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Ambasador Hrvatske Gordan Markotić izjavio je danas u Beogradu da sva sporna pitanja izmedju Srbije i Hrvatske treba rešavati dijalogom i da Hrvatska želi da Srbija postane članica EU. Posle predavanja koje je u ambasadi održao studentima o… »

Španija: Nikada nećemo priznati Kosovo

Vesti online 25.05.2016
Ministar spoljnih poslova Španije Hoze Manuel Garsija Margalj poručio je da ta zemlja nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Margalj je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, rekao da se ove godine obeležava 100… »

Florans Artman: Milošević se namerno trovao da bi bežao u Rusiju!

Večernje novosti 25.05.2016
Bivša portparolka Haškog tužilaštva o uzrocima smrti bivšeg predsednika SRJ. Smišljeno uzimao lek “rifampicin” kako bi mu se pogoršalo stanje. SLOBODAN Milošević je namerno uzimao neodgovarajući lek kako bi mu se pogoršalo zdravstveno… »

Nikolić: Opasno je zaustaviti evrointegracije

Novi magazin 25.05.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izrazio je danas bojazan da bi se mogao smanjiti optimizam građana Srbije za ulazak u Evropsku uniju pošto za "16 godina nemaju nikakve pozitivne posledice, već osećaju samo teškoće". Nikolić je u razgovoru s ministrom… »

Mihajlović: Partija ili državna funkcija, opredelite se

B92 25.05.2016
Beograd -- Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da se pretpostavlja da će biti promena u stranci i da je ideja da se odvoje partijske i državne funkcije. "Ne možete da budete na dva mesta u isto vreme. Stranka se širi i svi smo mi negde… »

Vulin: Nevažno je da li ću ponovo biti ministar

Blic 25.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je nevažno da li će biti ministar u novoj vladi, već je važno da se sprovede program koji su predstavili Srbiji na izborima i koji je dobio apsolutnu podršku… »