Svet arhiva vesti 25.05.2016

Savčenko:Opet bih se žrtvovala na bojnom polju za Ukrajinu

B92 25.05.2016
Kijev -- Ukrajinski pilot Nadežda Savčenko vratila se u Kijev posle skoro dve godine u zatvoru u Rusiji, dok su u Moskvu vraćena dva ruska vojnika uhapšena u Ukrajini. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko i portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdili… »

Video: Neredi tokom Trampovog mitinga u Nju Meksiku

Večernje novosti 25.05.2016
Tokom predizbornog mitinga predsedničkog kandidata Republikanske partije Donalda Trampa u Albukerkiju su izbili neredi koji su bacili u senku njegovu pobedu na unutarpartijskim izborima u državi Vašington. Tokom predizbornog mitinga predsedničkog… »

Veliko "da" Grcima diže akcije na berzi

B92 25.05.2016
London -- Troškovi zaduživanja grčke vlade pali su na šestomesečni minimum, a akcije na Atinskoj berzi rastu, nakon što su međunarodni kreditori odobrili isplatu pomoći. Prinosi na 10-godišnje grčke obveznice su tek blago iznad 7,0 odsto, dok je… »

"Teroristi pune skladišta eksplozivom za napad na EU"

Vesti online 25.05.2016
Osim terorista koji se pozivaju na islam, sve je veći broj i desnih ekstremista, zbog izbeglica, navodi Evropol u svom godišnjem izveštaju i upozorava da teroristi pune tajna skladišta eksplozivom za napad na EU. - Teroristički napad i dalje ostaje… »

Demonstracije u Francuskoj, vodenim topovima na protestante

Blic 25.05.2016
Francuska policija upotrebila je i danas vodeni top da rastera aktiviste koji su blokirali skladište nafte na severozapadu zemlje u trenutku kada na benzinskim pumpama ponestaje benzina, a sindikati zaoštravaju štrajk u oštrom protestu protiv reforme… »

Kurdi prokopali kanal dug 1.150 kilometara

Al Jazeera 25.05.2016
Vlada u Bagdadu strahuje kako je cilj iscrtavanje novih granica regije Kurdistan. Vlasti iračkog regiona Kurdistan, čije je sjedište u Erbilu, prokopale su kanal koji se proteže od grada Rabije na iračko-sirijskoj granici do Hanakina na… »

Prevrnuo se brod pun migranata, najmanje sedmoro mrtvih

B92 25.05.2016
Rim -- Najmanje sedam ljudi se udavilo, a 500 je spaseno kada se brod pun migranta prevrnuo kod obale Libije, saopštila je danas italijanska mornarica. Zasad su pronadjena tela sedam osoba, a operacija spasavanja se nastavlja i broj žrtava bi mogao da… »

Preokret - Tramp prvi put prestigao Hilari

B92 25.05.2016
Vašington -- Milijarder Donald Tramp prvi put je u anketama javnog mnjenja prestigao Hilari Klinton, svoju rivalku iz Demokratske stranke, piše britanski "Gardijan". List se poziva na sajt za istraživanje javnog mnjenja RCP koji uzima prosečan… »

EU ukida sankcije Rusiji: Delimično ukidanje do kraja godine?

Kurir 25.05.2016
Evropska unija bi do kraja godine mogla delimično da ukine sankcije Rusiji, saznaje RIA Novosti iz nemenovanih izvora iz Brisela. „Najverovatnije će EU produžiti sankcije Rusiji, ali će to ujedno biti i poslednji put, jer bi do kraja godine te… »

Merkel: Ne brine me sporazum EU i Turske o migrantima

Kurir 25.05.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da nije zabrinuta zbog sporazuma između Evropske unije i Turske, čiji je cilj zaustavljanje priliva migranata u Evropu, nakon što je njen turski kolega izneo kritičke komentare u vezi sa tim sporazumom… »