Balkan arhiva vesti 26.05.2016

Petrov: Most će glasati za opoziv Karamarka

N1 Info 26.05.2016
Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je da su, na njegov predlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog veća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mesta potpredsednika Vlade zbog političke odgovornosti. Petrov… »

Karadžić privremeno na slobodi?

Pravda 26.05.2016
Haški osuđenik Radovan Karadžić mogao bi privremeno biti pušten na slobodu kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četerdesetodnevni pomen, izjavio je advokat Goran Petronijević u ekskluzivnom intervjuu za rusku televiziju… »

Podgorica:Zastave s likom Šešelja i četničke pesme

Mondo 26.05.2016
"Zanimljiva ikonografija" na protestu opozicionog Demokratskog fronta u Podgorici gde se okupilo nekoliko stotina ljudi zbog izbora Vlade izbornog poverenja. Protest je, javlja Mondo.me, protekao mirno, a Milutin Đukanović funkcioner Demokratskog fronta… »

(De)blokada: Čeka se dogovor sa Hrvatskom o poglavlju 23

N1 Info 26.05.2016
Da li će Srbija posle dva meseca izaći iz ćorsokaka u koji su, zbog hrvatske blokade, zapali pregovori sa Evropskom unijom, znaće se sledeće nedelje. Ipak, danas su iz Brisela stigle, kako ih je nazvao komesar za proširenje Johanes Han, dobre vesti… »

MK: Predat zahtev za izglasavanje nepoverenja predsedniku

B92 26.05.2016
Skoplje -- Zahtev za izglasavanje nepoverenja makedonskom predsedniku Đorđu Ivanovu, zbog odluke o aboliciji, stigao je u parlament, ali sa nedovoljno potpisa. Inicijativa je potekla zbog odluke predsednika Ivanova o aboliciji 56 državnih i partijskih… »

Ustavni sud BiH: Narodi mogu nazvati jezik kojim govore kako žele

Al Jazeera 26.05.2016
Ustav BiH nigdje ne propisuje da imena jezika kojim govore konstitutivni narodi moraju biti u vezi sa imenom konstitutivnog naroda. Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da "Jezik bošnjačkog naroda“ naroda, prema Ustavu RS-a neutralna odredba… »

Gost na svadbi ukrao burmu od 2.800 evra

Radio 021 26.05.2016
Policija je uhapsila G.M. (20) iz Kozinaca kod Gradiške u Republici Srpskoj zbog sumnje da je iz kuće komšija i mladenaca Slobodana i Suzane S. ukrao nevestinu burmu vrednu 2.800 evra. Prema informacijama iz policije, on je burmu ukrao u nedelju, dan… »

Avion prinudno sletio u Beograd

Al Jazeera 26.05.2016
Nakon slijetanja, putnici su evakuirani no ispostavilo se kako je mobilni uređaj zaboravio putnik s prethodnog leta. Putnički zrakoplov Boeing 777 Turkish Airlinesa, u kojem se nalazilo 300 putnika i članova posade, neplanirano je sletio u zračnu luku… »

Novi protest u CG: "Izdajnici" i "od Topole do Topole"

B92 26.05.2016
Podgorica -- Opozicioni Demokratski front (DF) optužio je one iz crnogorske opozicije koji su ušli u Vladu Crne Gore da su "izdajnici i najamnici". Na protestu stotina pristalica DF, Radojica Živković je optužio ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret… »

Radovan Karadžić poručuje iz haga: Svet je na ivici ponora jer nema pravde!

Kurir 26.05.2016
Priznaje da je besan kao ris. Očekivao je sve, ali ne da ga haške sudije osude na jednu od najdužih zatvorskih kazni. Danas, dva meseca po izricanju prvostepene presude, prvi put za neki medij, dr Radovan Karadžić, objašnjava na čemu zasniva svoj… »