Izvor: Beta arhiva vesti 26.05.2016

Đoković upisao 50. pobedu na Rolan Garosu

Beta 26.05.2016
Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Stiva Darsisa iz Belgije u tri seta - 7:5, 6:3, 6:4. Srpskom teniseru je ovo bila 50. pobeda na Rolan Garosu. Djoković će u trećoj… »

Nađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23

Beta 26.05.2016
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas da je nadjena prihvatljiva formulacija za sve članice EU, uključujući Hrvatsku, za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom i da je reč prevashodno o regionalnoj nadležnosti srpskog… »

Vučelić: Jednoglasno je uvedena prinudna uprava

Beta 26.05.2016
Jugoslovensko sportsko društvo Partizan uvelo je danas prinudnu upravu u svoj fudbalski klub i odredilo radnu grupu koja će upravljati crno-belima do izbora novog rukovodstva, potvrdio je danas agenciji Beta predsednik Sportskog društva Milorad… »

Rusija optužuje Tursku da snabdeva Islamsku državu materijalom za eksplozive

Beta 26.05.2016
Rusija je optužila Tursku da terorističku organizaciju Islamsku državu snabdeva delovima za pravljenje improvizovanih eksplozivnih naprava. Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin je u pismu koje je u sredu poslao generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu… »

EU pruža podršku Srbiji u ekonomskim reformama

Beta 26.05.2016
Šef delagacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je EU Srbiji pružila snažnu podršku ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restruktuiranju javnih preduzaća. Devenport je novinarima u Beogradu rekao da EU želi da podrži srpsku… »

Izbori u Demokratskoj stranci 10. jula

Beta 26.05.2016
Predsednik‎ Demokratske stranke Bojan Pajtić raspisao je izbore u toj stranci za 10. jul, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju, Radna grupa koju je oformilo Predsedništvo DS predložiće da izbori budu neposredni. "Održavanjem… »

Komisija ispituje preuzimanje šećerane u Senti od kompanije Sunoko

Beta 26.05.2016
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je po službenoj dužnosti nastavila postupak ispitivanja koncentracije, pokrenut na osnovu prijave kompanije Sunoko koja je kupila kompaniju Star šećer u Senti. Navodi se da bi ovom transakcijom… »

Putin Vučiću: Računamo da će u Vladu ući oni koji će doprineti razvoju odnosa

Beta 26.05.2016
Rusija računa da će u novu Vladu Srbije ući ljudi koji će doprineti razvoju odnosa dve zemlje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na početku sastanka s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Putin je u susretu u Kremlju čestitao… »

Krivične prijave protiv generala Dikovića i Ranđelovića

Beta 26.05.2016
Porodice žrtava masakra u selu Rezale podnele su krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Kosova protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, koji je tokom sukoba na Kosovu komandovao 37. brigadom VJ, i protiv Dejana Randjelovića… »

Sramno je šta se dešava u Partizanu

Beta 26.05.2016
Bivši jugoslovenski fudbaler Branko Brnović rekao je danas da se u njegovom nekadašnjem klubu, Partizanu dešavaju sramne stvari i da će tonuti sve dublje ako se problemi uskoro ne reše. "Mislim da je sramno za Partizan da se dešavaju ovakve stvari… »