Izvor: iKragujevac arhiva vesti 26.05.2016

"Marš protiv Monsanta"

iKragujevac 26.05.2016
Medjunarodnoj borbi protiv GMO pod nazivom "Marš protiv Monsanta" prudružiće se i Kragujevac, u subotu 28. maja na javnom skupu u Velikom parku. Očekuje se učešće gradjana koji prepoznaju opsanosti od genetski modifikovanih organizama, kao i… »

Besplatna obuka iz finansijske pismenosti

iKragujevac 26.05.2016
Omladina JAZAS-a u Kragujevcu i Narodna banka Srbije organizovali su u Kancelariji za mlade besplatnu obuku iz finansijske pismenosti. Cilj ove edukacije je da se mladi, koji prvi put ulaze u svet tekućih računa, platnih kartica i kredita, upoznaju sa… »

Kragujevački đaci odlični na državnom takmičenju iz istorije

iKragujevac 26.05.2016
Pet učenika iz Kragujevca je učestvovalo na državnom takmičenju iz istorije u Ivanjici i svi su osvojili nagrade. Đaci koji su osvetlali obraz našeg Kragujevca je: Dušan Ilić, učenik OŠ "Svetozar Marković" - prvo mesto, Lazar Aleksandrović… »

Finansiranje programa iz oblasti privrede

iKragujevac 26.05.2016
Udruženja iz oblasti privrede, osim udruženja iz oblasti poljoprivrede mogu da se prijave za sredstva iz gradske kase koja su namenjena finansijskoj podršci godišnjim programima tih udruženja. Na sajtu grada Kragujevca objavljen je konkurs za dodelu… »

Obaveštenje: Sutra bez električne energije nekoliko ulica i naselja

iKragujevac 26.05.2016
Sutra bez električne energije sledeće ulice: Zbog zamene mernog uređaja u vremenu od 09 do 14 sati doći će do povremenih prekida u isporuci el. energije potrošačima u ul. Radovana Mićović, Žikice Bogavca, Miloja Simović i naselje Šumarice kod… »

Kragujevac bez duvanskog dima

iKragujevac 26.05.2016
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, 30% pušača ima zdravstvene probleme prouzrokovane duvanskim dimom. Sa ciljem da se smanji broj aktivnih i da se predupredi broj potencijalnih zavisnika od nikotina, u svetu se 31. maj obeležava kao… »

Nakon tri godine "Tropico band" ponovo u Kragujevcu

iKragujevac 26.05.2016
Nakon spektakla u prepunoj Beogradskoj areni Tropico band nastupa i u Kragujevcu, posle više od tri godine. Velika koncertna turneja se nastavlja, pa će ovaj bend nastupiti u našem gradu u četvrtak, 9. juna od 21h u Zastavinoj bašti. Karte u… »

Ne propustite veliku akciju u našem gradu i manifestaciju za najmlađe

iKragujevac 26.05.2016
Najava događaja za petak 27. maj 2016. godine. 10,00 sati - Svečani salon zgrade Gradske uprave – akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi. Obeležavanje Evropskog dana komšija u organizaciji Udruženja… »

Dnevni horoskop za 27. maj 2016. godine

iKragujevac 26.05.2016
Pročitajte svoj dnevni horoskop za petak, 27. maj 2016. godine. Ovan (21. mart – 20. april) Posao: Bliži se kraj meseca – možda bi trebalo da podvučete crtu i pogledate dokle ste stigli u svojim planovima i koliko ste bliži cilju i željenom… »

Gradski orkestar "Trag kulture" održao koncert

iKragujevac 26.05.2016
Gradski orkestar "Trag kulture" koji je okupio nekadašnje muzičare iz Abraševića i Studentskog kulutunog centra, nastao je sa namerom da očuva tradicionalnu srpsku, ali i balkansku insturmentalnu muziku. Promotivni, a ujedno i humanitarni koncert… »