Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.05.2016

Vučić se tokom privatne posete Moskvi sastaje sa Vladimirom Putinom

Nova ekonomija 26.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u Moskvi, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio je pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov. U Moskvi se u privatnoj poseti nalazi premijer Srbije, a u okviru njegovog boravka u ruskoj… »

Davenport: EU snažno podržava ekonomske reforme u Srbiji

Nova ekonomija 26.05.2016
Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je danas da je EU Srbiji pružila snažnu podršku ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restruktuiranju javnih preduzaća. "Mi želimo da podržimo srpsku vladu i u nastavku tih reformi", rekao… »

Komisija za zaštitu konkurencije proverava Kostićevu kupovinu šećerane

Nova ekonomija 26.05.2016
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je po službenoj dužnosti nastavila postupak ispitivanja koncentracije, pokrenut na osnovu prijave kompanije Sunoko koja je kupila kompaniju Star šećer u Senti. Navodi se da bi ovom transakcijom… »

Komisija odobrila da 'Hestil' preuzme 'Železaru Smederevo'

Nova ekonomija 26.05.2016
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je sprovođenje koncentracije kineske komapnije Hestil i Železare Smederevo, saopšteno je danas iz tog tela. Komisija je koncentraciju odobrila 24. maja, a ona nastaje sticanjem kontrole društva "He Steel… »

Janković: Rušenje u Savamali je najopasnija afera ove vlasti

Nova ekonomija 26.05.2016
Zašitnik građana Saša Janković izjavio je da je fantomski upad u beogradsku četvrt Savamalu 'najopasnija afera aktuelne vlasti'. "Ne znam da li su svi svesni da je organizovana, motorizovana, opremljena, maskirana grupa ljudi dva sata držala pod… »

Čadež: Uz pomoć države Šumadija može da postane srpska Toskana

Nova ekonomija 26.05.2016
Šumadija, kada je reč o proizvodnji vina, ima potencijal da bude nova Toskana, poručio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističući da to ne može da se radi kroz pojedinačne angažovanje, već je potrebna podrška i… »

Sindikat 'Nezavisnost': Protivimo se otpuštanju radnika iz RTB Bor

Nova ekonomija 26.05.2016
Sindikat "Nezavisnost" Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor protivi se otpuštanju radnika tog preduzeća u procesu Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), a prihvata prirodan odliv radnika i dobrovoljno izjašnjavanje kroz socijalni… »

Sve više pritužbi na kvalitet rada radnika u Srbiji

Nova ekonomija 26.05.2016
Ministarstvo privrede dobija sve više pritužbi na kvalitet rada srpskih radnika, kaže Dušan Korunoski, savetnik u tom Ministarstvu. Korunoski je na konferenciji "Zarade i modeli nagrađivanja zaposlenih u zemljama Jugoistočne Evrope” u Beogradu… »

Češka i dalje ostaje raj za pušače

Nova ekonomija 26.05.2016
Neuspeh da po ko zna koji put Poslanički dom češkog parlamenta pooštri zakon protiv pušača, zbog kojeg Češka u Evropi ima etiketu raja za pušače i pivopije, izazvao je danas razdor i uzajamne optužbe u koalicionoj vladi premijera Bohuslava… »

Sudija naučio programski jezik Java kako bi razumeo spor između IT giganata

Nova ekonomija 26.05.2016
Sudija Vilijam Alsup je sam naučio Java programski jezik kako bi bolje razumeo slučaj Oracle - Google. Oracle je 2010. godine podneo tužbu protiv kompanije Google u kojoj tvrdi da je u svom mobilnom operativnom sistemu Android prekršio njegove patente… »