Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.05.2016

Pentagon i dalje koristi flopi diskete, i to za nuklearne bombe

B92 26.05.2016
Kancelarija za odgovornost SAD (GAO) nedavno je objavila izveštaj u kojem se navodi da Pentagon i dalje koristi kompjuterske sisteme iz 70-ih godina prošlog veka koji zahtevaju upotrebu 8-inčnih flopi disketa. Flopi disklete od 8 inča predstavljale su… »

Ivanovićeva nam opet trenirala živce, na kraju ubedljivo do 3. kola (foto)

Telegraf 26.05.2016
Srpska teniserka čeka pobednicu duela Svitolina-Taunsend. Podsetila je Ana Ivanović tokom prvog seta drugog kola Rolan Garosa da često ume da prokocka stečenu prednost, ali je ovoga puta bila jača i od sebe same, pobedivši u dva seta Japanku Kurumi… »

Održana SAPPHIRE NOW + ASUG godišnja konferencija

Biznis i finansije 26.05.2016
SAP je od 17. do 19. maja u Orlandu održao SAPPHIRE NOW + ASUG godišnju konferenciju. Na preko 180.000 kvadratnih metara, desetine hiljade posetilaca je tokom tri dana imalo prilike da prisustvuje na 1.900 različitih sesija i demonstracija. Ova… »

Kabl za brzi internet povezuje SAD i jug Evrope

Pravda 26.05.2016
Majkrosoft i Fejsbuk planiraju da internet kablom po dnu Atlantika povežu SAD i jug Evrope. Te dve velike kompanije su saopštile da su projektovale kablovsku vezu za brzi prenos podataka onlajn korisnika i poslovnih klijenata. Projekat će sprovesti… »

Punjenje mobilnih uređaja moze kompromitovati podatke

Personal magazin 26.05.2016
Stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab eksperimentom dokaza koncepta otkrili su da punjenjem mobilnih telefona preko standardnog USB priključka na računaru podaci mogu biti ugroženi. Istrazivači sada procenjuju šta bi moglo da utiče na ovakvu vrstu… »

„Gugl“: Umesto lozinki za telefone – senzori!

RTS 26.05.2016
Kompanija „Gugl“ namerava da ukine tradicionalne lozinke za logovanje na pametnim telefonima i razvije tehnologiju koja će moći da prepozna pravog vlasnika telefona. Direktor tima za naprednu tehnologiju i projekte „Gugla“ Den Kaufman najavio je… »

Stiže novi Galaxy S7 model

Mondo 26.05.2016
I to posebna serija, samo za neke od korisnika…. Samsung će uskoro predstaviti novi Galaxy S7 edge uređaj za koji se još uvek ne zna od čega će tačno biti izrađen (od koje vrste materijala), ali će biti sa Betmen potpisom. Broj izrađenih… »

Google želi da ukine šifre do kraja godine

B92 26.05.2016
Novi sistem, nazvan 'Project Abacus', zameniće tradicionalno logovanje na telefon proučavanjem načina na koji korisnici koriste mobilne telefone. Sistem će skupljati podatke o navikama korišćenja mobilnih telefona, a biće namenjen smartfonima… »

Najpopularniji sajt uvodi promene koje će drastično promeniti funkcije i izgled ove društvene mreže

Srbija danas 26.05.2016
Fejsbuk se menja, evo šta nas očekuje. Na internetu su se pojavile fotografije koje potvrđuju ono o čemu se već neko vreme pričalo, a to je da će se na naslovoj stranici (News Feed) pojaviti kategorije koje će pregledanje sadržaja učini mnogo… »

Korisnici besni na Microsoft zbog Windows 10 nadogradnje

B92 26.05.2016
Korisnicima operativnih sistema Windows 7 i Windows 8 u poslednjih nekoliko meseci pojavljuje se prozor za nadogradnju koji korisnike pita da li bi želeli da pređu na OS Windows 10 odmah ili kasnije. Jedini način na koji je bilo moguće izbeći ovo… »