Izvor: BizLife arhiva vesti 29.05.2016

I to je moguće: Budva usred leta bez kafića?

BizLife 29.05.2016
Kako se bliži letnja sezona, tako tenzije u crnogorskoj metropoli turizma rastu, a u „glavnoj roli“ su ugostitelji koji besne zbog visokih cena zakupa i taksi. Nakon što su taksisti najavili da će blokirati ulice Budve, zbog astronomskih cena… »

Stambeni zajmovi sve jeftiniji, ali ih niko neće

BizLife 29.05.2016
Iako su kamate na stambene kredite u dinarima tri puta manje nego pre godinu dana, ovi zajmovi su i dalje u padu. Umesto 17 do 18 odsto, na godišnjem nivou, kamate na stambene kredite su sada od 5,5 do 6,1 odsto. Građanin sa prosečnom platom od 45.000… »

Ovo će biti najduži tunel na svetu

BizLife 29.05.2016
Foto: FB U Švajcarskoj će u sredu biti otvoren najduži tunel na svetu nazvan Gotar, koji će prolaziti kroz srce ššvajcarskih Alpa i povezivati centralni kanton Uri sa jugom zemlje. Tunel je dug 57 kilometara, košštao je oko 12 milijardi… »

Evo kako izgleda raditi u Eplu

BizLife 29.05.2016
Foto: printscreen Dugogodišnji radnik Epla Stora (Apple Store) u Velikoj Britaniji otvorio dušu i detaljno opisao kako je raditi u prodavnicama tehnološke kompanije. Tehnološki gigant je poznat po svojoj tajnovitosti, koja se prožima od vrha pa sve… »

Legalizovali marihuanu i – „procvetali“

BizLife 29.05.2016
Škole i policija Oregona dobiće neočekivanu finansijsku injekciju, zahvaljujući legalizaciji rekreativne marihuane. Građani Oregona samo u januaru su „potrošili“ marihuane u vrednosti od čak 14 miliona dolara. U budžet je kroz porez vraćeno… »

Može li se verovati dinaru?

BizLife 29.05.2016
Osim više kapitalnih ulaganja, Evropska unija preporučuje Srbiji da podstiče korišćenje domaće valute. Dinaru verujemo više nego do pre neku godinu. U evrima štedimo, zadužujemo se i kupujemo automobil, stan. Trenutno dinarima verujemo više nego… »

„Rasprodaja“ američkog duga preti da uzdrma svet

BizLife 29.05.2016
Globalna prodaja američkog duga dostigla je od početka ove godine 123 milijarde dolara, što je najbrži tempo u poslednjih 38 godina. Kina, Rusija i Brazil prodale su samo u martu najmanje po milijardu dolara vrednih američkih obveznica. Ukupna… »

Beovulf kao inspiracija u Tolkinovom stvaralaštvu

BizLife 29.05.2016
Foto: art-anima.com Danas u 19 časova, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda mr Nataša Tučev će održati predavanje „Beovulf kao inspiracija u Tolkinovom stvaralaštvu“. Predavanje se organizuje u okviru Festivala fantastične književnosti… »

Samo reči garantuju da niko ne leti iz Železare

BizLife 29.05.2016
Kompanija Hestil koja je kupila Železaru nijednim dokumentom se nije obavezala da preuzme sve radnike, pa će zaposleni morati da „veruju na reč“ da će svi ostati da rade u čeličani, piše Blic. Tom listu je u Vladi Srbije nezvanično rečeno da… »

Sertić: Nijedno zaštićeno preduzeće neće u stečaj

BizLife 29.05.2016
Nijedno od 11 preduzeća u restrukturiranju koja su zaštićena do juna neće otići u stečaj, izjavio je ministar privrede Željko Sertić. On je gostujući na RTS rekao da su zajedno sa tim preduzećima obezbedili da ona nastave ekonomski život i u… »