Izvor: Kurir arhiva vesti 29.05.2016

Dačić: Voleo bih da me Putin nije pomenuo u razgovoru s Vučićem

Kurir 29.05.2016
Predsednik Socijalistčke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da ne bi voleo da ga je predsednik Rusije Vadimir Putin spomenuo na sastanku u Moskvi s liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem, jer bi to na Vučića uticalo… »

U Zagrebu ponovo preteći grafiti: Kad procveta vrba, pravićemo paprikaš od Srba!

Kurir 29.05.2016
ZAGREB -- U Zagrebu se pojavio novi grafit sa porukom: U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba. Autori ovih grafita potpisuju se kao BBB Norci i Ustaše Remiza. Najnoviji grafit osvanuo je u zagrebačkom naselju Trešnjevka na adresi… »

Oland i Merkelova u Verdenu: Nekada grad smrti, danas prestonica evropskog mira

Kurir 29.05.2016
VERDEN - Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel predvode danas zajedničke ceremonije sećanja povodom obeležavanja 100 godina od Verdenske bitke, jedne od najkrvavijih bitaka Prvoga svetskoga rata. "Verden je više od… »

Samit brdo-brioni Nikolić: Probleme sa Zagrebom prevazilazićemo direktno

Kurir 29.05.2016
SARAJEVO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas uverenje da će problemi sa Hrvatskom, na putu Srbije ka EU, biti prevaziđeni u direktnim razgovorima i založio se za zajednički nastup zemalja regiona prema EU, kako ne bi prolazilo… »

(Kurir tv) dan diplomatije: Bože pravde u Skupštini, koji političari pevaju, a ko samo otvara usta

Kurir 29.05.2016
BEOGRAD - U Srbiji se danas obeležava Dan srpske diplomatije, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obratiće se danas tim povodom poslanicima na svečanosti u Domu Narodne skupštine. Vlada Srbije ustanovila je Dan srpske diplomatije koji se… »

Masovna grobnica: 700 izbeglica utopilo se za tri dana u Mediteranu!

Kurir 29.05.2016
RIM - Iza nas je najsmrtonosnija nedelja kada je u pitanju izbeglička kriza, jer se prema izveštaju Ujedinjenih nacija u tri brodoloma utopilo više od 700 ljudi, koji su pokušavali da se domognu Evrope, bježeći iz ratnih područja. Prema izveštaju… »

(Foto) tragedija u staračkom domu u kijevu: U požaru stradalo najmanje 17 osoba!

Kurir 29.05.2016
KIJEV - Najmanje 17 osoba je poginulo u požaru, koji je izbio rano jutros u improvizovanom domu za starije osobe u jednom selu u blizini Kijeva. Služba za vanredne situacije Ukrajine saopštila je da se jedna osoba vodi kao nestala nakon požara, koji… »

Vučić: Slučaj Savamala će biti istražen i narodu će biti rečena istina

Kurir 29.05.2016
BEOGRAD - Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će za sedam do deset dana sve u vezi sa događajima u Savamali biti poznato, te da će biti krivične i prekršajne, a ako bude trebalo, i političke odgovornosti. ."Mi ćemo to… »

(Video) Strava u zoo vrtu u Sinsinatiju: Dečačić (3) upao u kavez sa gorilama!

Kurir 29.05.2016
Radnici zoološkog vrta u Sinsinatiju na istoku SAD-a, morali su ubiju gorilu kada je trogodišnji dečak pao u njegov ograđeni prostor. Dete se popelo na ogradu prostora u kom je bila gorila i palo u jarak sa vodom, saopštio je direktor ovog zoološkog… »

Ubistvo opozicionara Nemcova: Interpol izdao crvenu poternicu za Ruslanom Mahudinovim!

Kurir 29.05.2016
PARIZ - Interpol je izdao "crvenu poternicu" za Ruslanom Mahudinovim, koji se sumnjiči da stoji iza ubistva ruskog opozicionara Borisa Nemcova. U poternici se zahteva hapšenje i izručenje Mahudinova Rusiji, preneo je TAS S pozivajući se na podatke sa… »