Izvor: Srbija danas arhiva vesti 29.05.2016

Bilateralni susret: Nikolić razgovarao sa Vujanovićem u Sarajevu

Srbija danas 29.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović zaključili su danas u Sarajevu da postoje vrlo dobri odnosi između dve države i da u budućnosti treba da se koncentrišemo na unapređenje ekonomske sardnje kroz zajedničke… »

Otvoreno pozivaju na linč Srba: U Zagrebu osvanuo stravičan grafit! (foto)

Srbija danas 29.05.2016
Najnoviji grafit osvanuo je u zagrebačkom naselju Trešnjevka na adresi Mitrovačka 2. U Zagrebu se pojavio novi grafit sa porukom "U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba". Trenutno na Fallerovom šetalištu, blizu mostića kod… »

Poruka za UEFA i Kosovo: Zvezdaši slave Bari, Sava centar se "ruši" od njihove grmljavine! (video)

Srbija danas 29.05.2016
Ori se pesma navijača crveno-belih. Duh i atmosfera sa severne tribine stadiona Rajko Mitić se preselio u beogradski Sava centar. Crvena zvezda je proslavila 25. godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona 1991. u Bariju kada je u finalu savladan… »

Milionsko slavlje: Ovako je Turska obeležila 563. godišnjicu osvajanja Carigrada (foto)

Srbija danas 29.05.2016
Turska danas obeležava 563. godišnjicu otomanskog osvajanja Konstantinopolja, današnjeg Istanbula, vatrometom i centralnom proslavom u tom gradu kojoj prisustvuju turski predsednik i premijer Redžep Tajip Erdogam i Binali Jildrim. Oko milion ljudi… »

Vučić otvoreno: O rušenju u Savamali, novoj vladi i budućnosti Srbije

Srbija danas 29.05.2016
Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić poručio je prilikom gostovanja na TV Pink da će slučaj Savamala biti u potpunosti istražen, da će Maja Gojković ostati na čelu Skupštine i nagovestio koga će podržati na predsednički izborima… »

Englezi oduševljeni: Među najlepšim stranim rečima bez prevoda i ova srpska

Srbija danas 29.05.2016
Među najlepšim stranim rečima koje opisuju blagostanje, ljubav i pozitivna osećanja koje će postati deo rečnika sastavljenog od izraza i pojmova koje širom sveta opisuju zadovoljstvo, po izboru novinara "Independta", našla se i jedna srpska reč -… »

Svađa na glavnom odboru DS Pajtić: Izgledamo kao brod ludaka!

Srbija danas 29.05.2016
Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac poraženi su na sednici Glavnog odbora DS. Nakon pritiska članova, oni su prihvatili da se stranački izbori, umesto 10. jula održe 24. septembra. Demokrate su odluku o odlaganju izbora za 24 septembar donele nakon… »

Naši pevači umalo nastradali u Beču: Dodela nagrada mogla skupo da ih košta!

Srbija danas 29.05.2016
Imali su sreće! Minulog vikenda u Beču mnoge poznate ličnosti sa domaće estrade prisustvovale su "Oskaru popularnosti" kako bi primili priznanja za dosadašji rad. Brojni pevači poput Katarine Živković, Milice Todorović, Ane Sević, Darka Lazića… »

Karamarko odbrusio mostu: Petrov je "kamenčić u cipeli", vladaćemo bez njega!

Srbija danas 29.05.2016
Predsednik HDZ i prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko prvi put je nagovestio da će Hrvatska dobiti vladu bez lidera Mosta Bože Petrova, kog je nazvao "kamenčićem u cipeli". - Novi izbori nisu nikome u interesu jer Hrvatska ne može… »

Crvena zvezda proslavila 25 godina od Barija (foto)

Srbija danas 29.05.2016
Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je svečanom akademijom u beogradskom Sava centru 25 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju. Od igrača koji su bili u timu u Bariju, akademiji su prisustvovali Ilija Najdoski, Miodrag Belodedić… »