Arhiva vesti 30.05.2016

Elitne iračke snage ušle Faludžu, ekstremisti ubili 24 osobe

RTV 30.05.2016
BAGDAD - Iračke snage danas napreduju u gradu Faludži, dok su u napadima Islamske države u Bagdadu i drugim gradovima u Iraku poginule najmanje 24 osoba. Elitne jedinice iračke vojske pokrenule su akciju u Faludži s ciljem da istisnu borce Islamske… »

Zilkić: Odluka o mojoj smeni je nevažeća

Politika 30.05.2016
Vrhovni sabor Islamske zajednice Srbije saopštio je da je smenio kompletan Rijaset sa reis-ul-ulemom Ademom Zilkićem na čelu i imenovao povereništvo. Novi Pazar – Posle zasedanja Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) u nedelju u Novom… »

Đilas: Suspenzija ukinuta, sa Bobijem u Rio

RTS 30.05.2016
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da je izuzetno važno što su razrešene sve dileme oko organizacije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu i poručio da cilj ostaje isti – obe selekcije u Riju… »

Slučaj Taton: Saslušati svedoka o iskazu Cecine frizerke

Kurir 30.05.2016
BEOGRAD - Ponovljeno suđenje jednom od vođi navijača Partizana Đorđu Preliću, optuženom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 13. jun. Svedoci A1 i A2 u tom postupku nisu danas svedočili, jer… »

SNS: Sramna izjava Pajtića o podizanju spomenika Đinđiću

RTS 30.05.2016
Srpska napredna stranka šokirana je zbog najnovije i, kako navode, sramne izjave Bojana Pajtića i njegove osude predloga da se u Beogradu podigne spomenik Zoranu Đinđiću. "Pitamo Bojana Pajtića i Demokratsku stranku šta ih je sprečavalo i zbog… »

NATO traži od evropskih zemalja da povećaju vojni budžet

Politika 30.05.2016
TIRANA– Parlamentarna skupština NATO, koja danas završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije i da bolje podele teret zajedničke odbrane. Predsednik Parlamentarne… »

Dolijao: Uhvaćen čovek zbog kog je blokiran aerodrom u Kelnu

Kurir 30.05.2016
Nemačka policija uhvatila je danas muškarca osumnjičenog da je zaobišao bezbednosne kontrole, zbog čega je avio saobraćaj na aerodromu Keln-Bon bio obustavljen nekoliko sati. "Muška osoba je identifikovana i policija ju je uhvatila", potvrdila je… »

Dinar nastavlja pad, danas kurs 123,3399

Kamatica 30.05.2016
Dinar je nastavio da slabi prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,3399 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Centralna banka je u petak prodala 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi sprečila prekomerne… »

Kiša potapa Rolan Garos: Krov je neophodan

Večernje novosti 30.05.2016
Ne možemo ovako da nastavimo još godinama, osećam se nelagodno - izjavio je direktor turnira Gi Forže. OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ LOPTICA danas nije odskočila na Rolan Garosu. Dosadna kiša padala je čitavog dana, a pravu jesenju razglednicu… »

Video: ‘Poplave vijeka’ na jugu Njemačke

Al Jazeera 30.05.2016
U poplavama koje su zadesile južni dio Njemačke poginule su tri osobe, a više njih je povrijeđeno. Tri osobe su poginule, a više njih je povrijeđeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom koje je noćas zahvatilo južni dio… »