Arhiva vesti » ponedeljak 30. maj 2016

Iračka vojska ulazi u Falluju, počele ulične borbe

Al Jazeera 30.05.2016
Specijalne snage ušle su u 'treću fazu' borbe za preuzimanje iračkog grada od ISIL-a, dok 50.000 ljudi ostaje zarobljeno. Iračke specijalne snage pokrenule su napad na jedno od najvažnijih uporišta grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), Fallujah, kao dio kontranapada u Iraku i susjednoj... »

Ko je novi muftija srbijanski Abdulah Numan?

Novi magazin 30.05.2016
Novoizabrani srbijanski muftija Abdulah Numan (66) je zapravo Ivan Trifunović, Srbin, rođeni Beograđanin, koji je sa 19 godina preuzeo islam. Numan je sestrić preminule glumice Ružice Sokić. Za sebe zna da kaže da je bio neshvaćeno dete i buntovnik, a tokom jednog svog puta po Indiji, na... »

Đilas: Marjanović će igrati u Beogradu

Dnevnik 30.05.2016
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas uveren je da će Boban Marjanović igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Beogradu. - Marjanović ima specifičan status jer San Antonio može da mu ponudi ugovor tek 1. jula. Pričali smo sa njegovim menaDžerom za Evropu, našli smo... »

Svedok: Nisam obraćao pažnju na garažu gde je ubijen Taton

RTV 30.05.2016
RTV: Svedok: Nisam obraćao pažnju na garažu gde je ubijen Taton
BEOGRAD - Na današnjem nastavku ponovljenog suđenja navijaču fudbalskog kluba Partizan Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu, saslušan je svedok Igor Dimitrijević, šanker kafea na Obilićevom vencu, blizu garaže gde je stradao Taton. "Odjednom je krenula... »

Pajtić: Prezirali i proganjali Đinđića dok je bio živ, sad mu dižu spomenik

Beta 30.05.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da spomenik ubijenom premijeru Zoranu Djindjiću hoće da podignu oni koji su ga prezirali i proganjali dok je bio živ. Povodom izjave predsednika Vlade Aleksandra Vučića TV Pink da će podići spomenik Djindjiću u Beogradu 2018,... »

Država finansirala Pink sa 3,9 miliona evra

Vesti online 30.05.2016
Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) u najmanje dva navrata je pomagala firmi Željka Mitrovića, Pink international company, garancijama i kreditima ukupne vrednosti 3,9 miliona evra. Agencija već šest meseci odbija da dostavi informacije o svom poslovanju. Kada je 2005. godine... »

Skupština NATO poziva članice da se suprotstave Rusiji

RTV 30.05.2016
RTV: Skupština NATO poziva članice da se suprotstave Rusiji
TIRANA - Parlamentarna skupština (PS) NATO-a koja ovog puta zaseda u Tirani, pozvala je danas članice tog vojnog saveza da se suprotstave ruskoj vojnoj agresivnosti i da bolje rade na podeli tereta kolektivne odbrane. Predsednik PS Majkl Tarner izjavio je da "ruska agresivnost dolazi sa cenom",... »

Evro 123,33 dinara

RTV 30.05.2016
RTV: Evro 123,33 dinara
BEOGRAD - Dinar će danas biti slabiji prema evru za 0,1 odsto nego u petak, i zvanični srednji kurs biće 123,3399 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati sedam para više nego u petak, kada je kurs bio 123,2692 dinara za evro. Dinar će u odnosu na evro biti... »

Na Rolan Garosu kao u dragstoru

Politika 30.05.2016
Novak Đoković će zbog lošeg vremena u najboljem slučaju u narednih šest dana morati da odigra četiri meča. – Broj 1 danas nije igrao, sutra i prekosutra mora na teren, a onda u petak i nedelju, naravno ako pobeđuje. – Vremenska prognoza loša, možda bude još pauza, a to znači još... »

Video: ‘Poplave vijeka’ na jugu Njemačke

Al Jazeera 30.05.2016
U poplavama koje su zadesile južni dio Njemačke poginule su tri osobe, a više njih je povrijeđeno. Tri osobe su poginule, a više njih je povrijeđeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom koje je noćas zahvatilo južni dio Njemačke, a pričinjena je i materijalna šteta.... »

©2019 Netmark d.o.o.