Društvo arhiva vesti 31.05.2016

Kraj vrućine - sutra pljuskovi, grmljavina, moguć i grad

B92 31.05.2016
Beograd -- U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, saopštio je RHMZ. Moguće su i kratkotrajne nepogode s većom količinom padavina i gradom. Vetar slab, promenljiv… »

"Novosti" saznaju Još 220 lekova o trošku države

Večernje novosti 31.05.2016
RFZO predložio dopunu pozitivne liste medikamenata. Novi preparati za lečenje angine pektoris i hematoloških oboljenja. Antibiotici do 18. godine bez doplate. NA listi lekova koji se izdaju o trošku osiguranja, ukoliko Ministarstvo zdravlja i Vlada… »

"Sunčana dolina" za Srbe povratnike na Kosmet

B92 31.05.2016
Beograd -- U Beogradu je predstavljen projekat izgradnje povratničkog naselja “Sunčana dolina“ na severu Kosova i Metohije. U tom naselju bi trebalo da živi oko 1.500 povratnika, a izgradnja bi trebalo da počne uskoro. ''Ovo je istorijski iskorak… »

Nagrađen policajac koji je spasao dvojicu mladića

Politika 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio Žarka Stojkovića, policajca Policijske uprave u Nišu, za herojski čin kada je u noći između 25. i 26. maja spasao sigurne smrti dvojicu mladića iz zapaljenog automobila… »

Saša Janković o Savamali: Građani su zvali i Komunalnu policiju

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno da su u noći kada su rušeni objekati u Savamali, građani zvali i Komunalnu policiju. To je rekao Zaštitnik građana Saša Janković uz napomenu da načelnik te policije za Beograd Nikola… »

Novi protest zbog smena u RTV

Danas 30.05.2016
U Novom Sadu je danas održan novi protest zbog smena u Radio - televiziji Vojvodine, a prisustvovalo mu je više hiljada ljudi, koji su se okupili ispred zgrade televizije, a potom su prošetali gradskim ulicama. Okupljeni su nosili transparente "Neće… »

Poverenik: Za jedinstvenu primenu prava

Danas 31.05.2016
Beograd - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vrhovnom kasacionom sudu inicijativu za obezbeđivanje jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u prekršajnim postupcima koji… »

Upozorenje Klinike za plućne bolesti: Pušenje je opasna zavisnost, a ne samo loša navika

Kurir 31.05.2016
Više od 90 odsto pušača u Srbiji pušenje definiše kao bolest zavisnosti, što je pomak u odnosu na raniji period kada je većina njih pušenje videla samo kao lošu naviku. I pored toga, pušači smatraju da im je, za odvikavanje od cigarete dovoljna… »

Protiv ZSO 94 odsto Albanaca i nesrba na Kosovu

N1 Info 31.05.2016
Oko 94 odsto kosovskih Albanaca i pripadnika drugih nesrpskih manjina protiv je formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), pokazalo je ispitivanje Pulsa javnosti koje je predstavljeno u Prištini. Rezultati su pokazali i da većina kosovskih Srba (69… »

Dan bez duvanskog dima

Danas 31.05.2016
Danas je Svetski dan bez duvanskog dima, koji sadrži oko sedam hiljada hemikalija, od kojih 250 štetnih po zdravlje i 70 kancerogenih, a svake godine više od pet miliona ljudi u svetu umire od posledica upotrebe duvana. Dr Ika Pešić iz Savetovališta… »