Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 31.05.2016

Pad profita, ali VW zadovoljan rezultatom

Al Jazeera 31.05.2016
Uprkos padu prodaje i profita, Volkswagen je izrazio danas zadovoljstvo poslovanjem u prvom kvartalu. Poljuljana njemačka automobilska kompanija Volkswagen izrazila je danas zadovoljstvo poslovanjem u prvom kvartalu, uprkos padu prodaje i profita… »

Bivša misica osuđena zbog uvrede Erdogana

Al Jazeera 31.05.2016
Merve Buyuksarac osuđena na 14 mjeseci zatvora zbog pjesme na Instagramu, sud odlučio da odgodi služenje kazne. Bivša misica Turske osuđena je na četrnaest mjeseci zatvora zbog vrijeđanja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u pjesmi koju… »

Zbog bijele trake odbili poslužiti Hartmann

Al Jazeera 31.05.2016
Bivšoj glasnogovornici Tužilaštva Haškog tribunala konobar iz Prijedora odbio poslužiti piće zbog zavezane bijele trake. Uoči početka obilježavanja Dana bijelih traka u prijedorskom kafiću "Papa Joe" dogodio se incident. Bivšoj glasnogovornici… »

Iračke snage odbile kontraudar ISIL-a

Al Jazeera 31.05.2016
Gotovo 50.000 osoba je blokirano borbama i počinje im nedostajati hrane, vode za piće i lijekova. Iračke snage koje se bore da zauzmu grad Falluju od takozvane Islamske države, odbili su četvoročasovni napad ISIL-a na jugu tog grada, saopštile su… »

Neuspješno lansiranje rakete Sjeverne Koreje

Al Jazeera 31.05.2016
Tip rakete zasad ne može biti sa sigurnošću identificiran, no pretpostavlja se da je riječ o balističkom projektilu srednjeg dometa Musudan. Sjeverna Koreja izvela je u utorak ujutro neuspješan pokušaj lansiranja balističke rakete, objavila je… »

Gradska vlast Prijedora isključuje povratnike

Al Jazeera 31.05.2016
Zakoni i pravilnici daju prednost većinskom stanovništvu, povratnici su zbog toga demotivisani i ne konkurišu na javne pozive. U Prijedoru se obilježava Dan bijelih traka u znak sjećanja na 3176 ubijenih i nestalih Prijedorčana tokom rata u BiH. Na… »

Mediji: Zdravko Mamić napadnut u Splitu

Al Jazeera 31.05.2016
Grupa maskiranih napadača gađali su bakljama i dimnim bombama Mamića i njegovog advokata Prodanovića. Zdravko Mamić napadnut je, kad se jutros pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu, u trenutku kada je njegov vozač parkirao vozilo ispred suda. Tada… »

Rusija ljutito negira krivicu za udare u Idlibu

Al Jazeera 31.05.2016
Rusija negira da su njeni avioni izveli zračne udare u kojim je poginulo 23 ljudi, među kojim i sedmero djece. Rusija je ljutito negirala da su borbeni avioni te zemlje izveli zračne udare tokom noći na grad Idlib, koji pod kontrolom drže… »

SAD upozorava na moguće napade u Evropi

Al Jazeera 31.05.2016
Na meti mogu biti i važni događaji kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, upozorava State Department. State Department upozorio je američke državljane na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti… »

Talibani oteli i pobili putnike

Al Jazeera 31.05.2016
Talibani su pogubili najmanje 16 putnika otetih iz autobusa i zadržali nekoliko desetaka drugih kao taoce. Talibanski pobunjenici su pogubili najmanje 16 putnika koji su se nalazili u "tri ili četiri autobusa" na sjeveru Afganistana, i zadržali su… »