Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Zbog bijele trake odbili poslužiti Hartmann

Al Jazeera 31.05.2016
Bivšoj glasnogovornici Tužilaštva Haškog tribunala konobar iz Prijedora odbio poslužiti piće zbog zavezane bijele trake. Uoči početka obilježavanja Dana bijelih traka u prijedorskom kafiću "Papa Joe" dogodio se incident. Bivšoj glasnogovornici… »

Gradska vlast Prijedora isključuje povratnike

Al Jazeera 31.05.2016
Zakoni i pravilnici daju prednost većinskom stanovništvu, povratnici su zbog toga demotivisani i ne konkurišu na javne pozive. U Prijedoru se obilježava Dan bijelih traka u znak sjećanja na 3176 ubijenih i nestalih Prijedorčana tokom rata u BiH. Na… »

Hrvatski zahtjevi u pregovorima Srbije s EU

Al Jazeera 31.05.2016
Miro Kovač kaže da su u pregovarački proces ugrađeni zahtjevi Hrvatske koja će sada dozvoliti definiranje mjerila. Hrvatska je osigurala da njezini zahtjevi uđu u pregovarački proces Srbije i Europske unije, rekao je u utorak u bugarskom Pravecu… »

Spor o izgradnji Đinđićevog spomenika

Al Jazeera 31.05.2016
Tek što je najavljena, ideja o otkrivanju Đinđićevog spomenika podijelila je vlast i opoziciju. Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Beogradu, 2018. godine, biti otkriven spomenik ubijenom predsjedniku Vlade Zoranu Đinđiću. Tek… »

Hapšenje u BiH zbog afere o ličnim kartama

Al Jazeera 31.05.2016
Bivši direktor Agencije za identifikacione dokumente Siniša Macan uhapšen zbog sumnji u pranje novca i zloupotrebu. Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u Banjoj Luci uhapsili Sinišu Macana, bivšeg… »

ICTY: Odbijen Karadžićev zahtjev za privremenu slobodu

Al Jazeera 31.05.2016
Osuđenik za genocid, teror i progone tražio privremenu slobodu kako bi otišao na 40-dnevni pomen mlađem bratu. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju odbio je zahtjev bivšeg predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Radovana Karadžića da… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Al Jazeera 31.05.2016
Ivica Dačić kaže da komisije Srbije i Hrvatske koje su trebale razgovarati o problemima godinama ne rade. Ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska godinama koči razgovore o otvorenim bilateralnim… »

Hrvatska: Protesti podrške reformi školstva

Al Jazeera 31.05.2016
Protestni skupovi podrške održani su u Zagrebu i još desetak gradova, među kojima su Osijek, Rijeka i Split. Prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi "Hrvatska može bolje" održan je na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića… »

Orešković, Petrov i Karamarko: Vlada radi dalje

Al Jazeera 31.05.2016
Prvi ljudi Vlade složili se da ministri, zamjenici i pomoćnici, neovisno o stranci, i dalje surađuju na projektima. Hrvatski premijer Tihomir Orešković sastao se u srijedu s potpredsjednicima Vlade, čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i Mosta… »

Srbija između pušenja i zdravlja

Al Jazeera 31.05.2016
Do kraja godine, kad je riječ o ugostiteljskim objektima, pušenje bi trebalo biti dozvoljeno samo u ljetnim baštama. U razvijenim zemljama traju pripreme za standardizirana, takozvana bezlična pakovanja cigareta - kako bi se smanjila potražnja i… »