Izvor: Auto blog arhiva vesti 31.05.2016

Volkswagen razmatra još jednu platformu za električne modele

Auto blog 31.05.2016
Kako pišu Vrele Gume, Volkswagen grupa radi na potpuno novoj platformi po imenom „MEB“, koja će poslužiti kao osnova za čitav niz modela, od Pola do Passata. U zavisnosti od modela, autonomija će varirati od 250 do 500 kilometara, a jedan od… »

Poplave u Nemačkoj zaustavile proizvodnju Audija

Auto blog 31.05.2016
Kako prenosi B92, nemački proizvođač automobila bio je prinuđen je da privremeno prekine proizvodnju u fabrici Neckarsulm zbog poplava koje su krajem maja pogodile jugozapadni deo te zemlje. Nakon obilnih kiša, voda je prodrla u pojedine delove… »

VW ulaže milijarde evra u izgradnju fabrike za proizvodnju baterija za vozila na struju

Auto blog 31.05.2016
Kako piše B92, nemački automobilski gigant namerava da uloži milijarde evra u izgradnju fabrike za proizvodnju pogonskih baterija za vozila na struju, piše Handelsblatt. Pozivajući se na izvor iz kompanije, ovaj nemački list navodi da bi jedna takva… »

Opel Zafira facelift i zvanično

Auto blog 31.05.2016
Nakon pet godina provedenih na tržištu došlo je vreme za doterivanje Opelove Zafire Tourer. Mada je Opel (takođe i Vauxhall) danas objavio prvi set zvaničnih fotografija obnovljene Zafire, njen izgled već neko vreme u stvari i nije tajna, budući da… »

Renault Talisman na probi Auto magazin portala

Auto blog 31.05.2016
Talisman, najnoviji član Renault porodice, zvanično je stigao na tržište Srbije. Mislim da sam se tokom jednodnevnog upoznavanja u Talisman zaljubio na prvi pogled, a sudeći po reakcijama kolega novinara iz naše zemlje i okruženja, mislim da nisam… »

Mercedes zaštitio oznaku GLB, a BMW nove oznake Serije 8

Auto blog 31.05.2016
Mercedes bi u budućnosti trebalo da ponudi još jedan crossover, i to model GLB koji će se smestiti između GLA i GLC modela. To potvrđuje i vest da je nemački proizvođač zaštitio oznaku GLB, koju će poneti novi crossover baziran na nešto dužoj… »

Test: Ford Focus 1,5 TDCi Business na testu Auto magazina

Auto blog 31.05.2016
Na testu redakcije Auto magazina našla se restilizovana hečbek varijanta "forda fokus" sa osnovnim turbo dizel-motorom od 95 KS i srednjim od pet paketa opreme. Koliko su restilizacija, novi motori i oprema promenili karakter automobila? Ford pravi… »

Ožije propušta reli u slučaju rođenja deteta

Auto blog 31.05.2016
Kako piše Sport klub, svetski šampion u reliju Sebastijan Ožije propustiće Reli Sardinije sledećeg meseca u slučaju porođaja svoje supruge Andree. Vozač Folskvagena će otputovati na Sardiniju, gde će biti vožen reli od 9. do 12. juna, ali će… »

BMW Serije 2 Active Tourer Celebration Edition, 750Li Celebration Edition i 330e Celebration Edition

Auto blog 31.05.2016
BMW Japan se zaista potrudio da 100-godišnjicu bavarske marke obeleži sa brojnim specijalnim edicijama. Među njima su se našli i BMW Serije 2 Active Tourer Celebration Edition Fashionista, BMW 750Li Celebration Edition Individual i BMW 330e… »

Za besne limuzine 300 miliona evra!

Auto blog 31.05.2016
Kako piše Alo, Srbija godišnje za gorivo, registraciju i održavanje voznog parka iz džepa, tačnije iz budžeta, izdvoji, verovali ili ne, više od 300 miliona evra, a automobili koje koriste funkcioneri i ministri su „audi“, „pasat“… »