Izvor: B92/Politika arhiva vesti 31.05.2016

"Tamni oblaci" se nadvijaju nad Balkanom?

B92 31.05.2016
Beograd -- Destabilizacija Balkana je očigledan proces, a region je izložen raznim vrstama mirnodopske agresije. Cilj toga je da bi se u Republici Srpskoj i Makedoniji, a, na kraju, moguće i u Srbiji doveli na vlast oni koji su po volji Zapada… »

TS: Ispitati donaciju dva automobila Jure ministarstvu

B92 31.05.2016
Beograd -- NVO Transparentnost, povodom potvrde Jure da je donirala dva automobila Ministarstvu rada, zatražila je od vlade, tog ministarstva i DRI da ispitaju ceo slučaj. Transparentnost traži od tih institucija da pokrenu postupak za kažnjavanje… »

Tahiri: Dijalog sa Beogradom nije u ćorsokaku, ali ...

B92 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku. Ona je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih… »

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

B92 31.05.2016
Beograd -- Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka… »

Šta region misli o hrvatskoj "blokadi" za Srbiju?

B92 31.05.2016
Pravec -- Važno je da sve zemlje regiona budu članice EU, a Srbija i Hrvatska trebalo bi da rešavaju otvorena bilateralna pitanja dijalogom, u duhu evropskih integracija. To ocenjuju za Tanjug ministri spoljnih poslova država u regionu. Ministar… »

SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u EPP

B92 31.05.2016
Luksemburg -- SNS dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopštila je SNS. Kako navode, odluka je doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu da je SNS… »

Kovač "proglasio pobedu":Uslovi Hrvatske obaveza za Srbiju

B92 31.05.2016
Zagreb -- Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije, rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač, a prenosi Jutarnji list. On je istakao da Hrvatska “zaista sme da bude zadovoljna svojim… »

"Ko ne razume ideju spomenika Đinđiću ne razume ništa"

B92 31.05.2016
Beograd -- Podizanje spomenika u čast istaknutih ličnosti iz srpske istorije ujedinjuje društvo na putu ka zajedničkom cilju, navode Nebojša Krstić i Čedomir Antić. Kako navode, te ličnosti ne pripadaju pojedincima ili političkim partijama, već… »

Ahmeti: Možemo sa kosovskim Srbima, ne možemo sa Beogradom

B92 31.05.2016
Gradonačelnik Prištine i funkcioner "Samoopredeljenja" Špend Ahmeti izjavio je da Zajednica srpskih opština nije dobro rešenje. On je rekao i da Albanci smatraju da je ona neophodna Srbima da bi ih destabilizovala. "Ja sam za dijalog sa kosovskim… »

Priština: Optužen bivši predsednik Apelacionog suda

B92 31.05.2016
Priština -- Kosovsko Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika Apelacionog suda u Prištini Saljija Mekaja. Optuženo je još troje za zloupotrebe službenog položaja, sticanja financijske dobiti i podsticaja na kriminal… »