Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 31.05.2016

Džoni Dep viđen u društvu nepoznate brinete

B92 31.05.2016
Nakon saznanja da neće biti krivično gonjen zbog napada na suprugu Amber Herd, glumac Džoni Dep slavio je noćas u hotelskom baru u Švedskoj u društvu izvesne brinete. Poznati glumac, koji je na evropskoj turneji sa svojim bendom Hollywood Vampires… »

Poljska ponovo pokreće proceduru za izručenje Polanskog

B92 31.05.2016
Poljski ministar pravde Zbignjev Zjobro saopštio je danas da će uložiti žalbu Vrhovnom sudu na odluku da Polanski ne treba da bude izručen SAD, prenela je agencija AFP. "On je optužen za strašno zlodelo počinjeno nad detetom, za silovanje deteta"… »

Elton Džon se nada sastanku s Putinom

B92 31.05.2016
Slavni britanski muzičar Elton Džon rekao je da žali zbog toga što se nije sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog boravka u Moskvi, ali i da se nada da će u budućnosti ipak moći da sa njim razgovara o pravima LGBT populacije u… »

Stiven Hoking bolje razume svemir, nego političare

B92 31.05.2016
Čuveni teoretski fizičar rekao je u emisiji "Good Morning Britain" da nema objašnjenje zašto je Donald Tramp tako popularan. “On je demagog koji odgovara najmanjim zajedničkim sadržaocima (â€�lowest common denominator’, što u… »

Bogataši žele lepotice

B92 31.05.2016
Da je lepota u oku posmatrača, već znamo, ali da je to oko vrlo kritično ako pripada bogatašu otkrili su nam kineski istraživači. Želeći da ispitaju uticaj bogatstva na veze, naučnici su došli do zanimljivog zaključka - dobrostojeći muškarci… »

Da li je ovo prvi lezbijski par u crtaću? (VIDEO)

B92 31.05.2016
Jedan od najpoznatijih Piksarovih crtaća "U potrazi za Nemom" u svom najnovijem nastavku "U potrazi za Dori" izgleda da pomera granice i bori se protiv predrasuda o seksualnoj orjentaciji, ako je suditi po sceni iz trejlera za ovaj animirani film. U… »

Da li je ovaj "dinosaurus" najveći aligator na svetu? (VIDEO)

B92 31.05.2016
Golferi na Floridi su se proteklog vikenda verovatno u jednom trenutku osetili kao na setu filma “Park iz doba Jure” . Naime, dok su uživali u lepom vremenu i sportu, jedan gigantski aligator rešio je da prepešači njihov teren. Jedan od… »

Veganski kafić napadnut ražnjićima i kobasicama

B92 31.05.2016
Veganski kafić „Kivi“ u Tbilisiju u Gruziji organizovao je veče filmova engleskog govornog područja, kada ga je grupa mladića zasula mesnim ražnjićima, kobasicama i ribom. Gazde kafića koji su s gostima gledali crtać „Rik i… »

Lajšmanijaza,oboljenje truljenja tela, širi se brže od ebole

B92 31.05.2016
Bliskim istokom se širi tropska bolest lajšmanijaza, koja dovodi do truljenja delova ljudskog tela, koja se dobija ujedom peščane muve, insekta mnogo manjeg od komarca. Kožno oboljenje lajšmanijazu uzrokuje parazit koji ulazi u krvotok, a koji se… »

Da li je gorila samo želela da zaštiti dečaka? (VIDEO)

B92 31.05.2016
Pre nekoliko dana,jedan dečak upao je u kavez sa gorilama, a uplašeni zbog burne reakcije zveri, čuvari zoo-vrta usmrtili su velikog majmuna, strahujući za detetov život. Međutim, mnogi smatraju da je njihov potez bio drastičan i da je sasvim… »