Izvor: Balkan Rock/Zabava arhiva vesti 31.05.2016

Unknown Mortal Orchestra se vraćaju novim singlom

Balkan Rock 31.05.2016
Bend Unknown Mortal Orchestra, nedavno je učestvovao na masivnoj tribute kompilaciji bendu Grateful Dead, a sada objavio je novu autorsku pesmu pod nazivom “First World Problem”. Prema pisanju medija, pesma je snimljena u martu, kada su članovi… »

Aerodrom, Laka i Frenkie na Bedem festu

Balkan Rock 31.05.2016
Nova imena nam stižu za 7. Bedem Fest u Nikšiću, koja se priključuju već objavljenim – Drugi način, E-play, Kralj Čačka i IrieF M. Izvođač koji nas očekuje pored njih, je još jedan kultni zagrebački rok sastav Aerodrom, koji će dijeliti… »

Pažljivo slušaj (maj 2016)

Balkan Rock 31.05.2016
Novinari Balkanrocka u rubrici “Pažljivo slušaj” recenziraju i preporučuju probrane aktuelne albume, kako sa svetske, tako i sa regionalnih scena. Blaak Heat – Shifting Mirrors (Svart Records/Tee Pee Records, 13.5.2016.) Prije poznati kao Blaak… »

Artan Lili prošetali Beogradom… “Na vodi” (video)

Balkan Rock 31.05.2016
Beogradski noise-pop bend Artan Lili objavio je spot za drugi singl sa albuma “New Deal“, pesmu “Na vodi”. U režiji Miodraga Cicovića (alias Straight Mickeya), Romane i Bojana Slačale, spot se na satiričan način dotiče aktuelnih dešavanja u… »

Cate Le Bon objavila novi videospot

Balkan Rock 31.05.2016
Velška kantautorka, Cate Le Bon, objavila je spot za numeru “Love Is Not Love” koja se nalazi na njenoj aktuelnoj ploči. Videoklip je režirao Phil Collins, a Cate Le Bon je prikazana u crkvi sa živopisno obučenim plesačima. Novi album Cate Le… »

Dinosaur Jr. objavili singl “Tiny”

Balkan Rock 31.05.2016
Američki indie heroji Dinosaur Jr. predstavili su novi singl “Tiny” s nadolazećeg studijskog albuma “Give A Glimpse Of What Yer Not” kojeg će našoj publici predstaviti u Tvornici kulture 24. lipnja. Bit će to njihovo prvo izdanje od… »

Kevin Parker, Lady Gaga i Mark Ronson rade zajedno

Balkan Rock 31.05.2016
Nova saradnja je na vidiku, Mark Ronson je objavio fotografije na kojima se vide Kevin Parker i Lady Gaga u studiju sa njim. Ronson je sarađivao sa Parkerom na albumu iz 2015. godine pod imenom “Uptown Special“, i to na pesmama “Summer Breaking”… »

Manu Chao La Ventura na Lake festu

Balkan Rock 31.05.2016
Ovogodišnji Lake Fest trajaće 4 dana u periodu od 11. do 14. avgusta, a glavna zvezda biće Manu Chao sa sastavom La Ventura. Ove godine prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove Desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti… »