Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 31.05.2016

Adacta Qlik Sense 2016: BI rešenja za poslovnu analitiku brzo vraćaju uložen novac

Biznis i finansije 31.05.2016
Kompanije Qlik i Adacta predstavile su poslovnoj javnosti Srbije najaktuelnija rešenja i praktična iskustva iz oblasti poslovne analitike sa internacionalne Qlik Sense turneje koja se održava u 88 gradova širom Evrope u periodu od maja do jula ove… »

Stopa nezaposlenosti u Srbiji 19%

Biznis i finansije 31.05.2016
Stopa nezaposlenosti u Srbiji za stanovništvo starosti 15 i više godina je 19% i to 18,5 % za muško i 19,6% za žensko stanovništvo, podaci su ankete o radnoj snazi koju je sproveo Republički zavod za statistiku Srbije. Ta stopa je najveća u… »

Veritas priprema organizacije za primenu novog evropskog zakona o zaštiti podataka

Biznis i finansije 31.05.2016
Svaka organizacija koja radi sa ličnim podacima osoba koje su locirane u Evropskoj uniji imaće striktnu obavezu da pregleda i da po potrebi iz korena preradi svoje procese koji se tiču upravljanja informacijama. Ovo će važiti za sve one koji žele da… »

NLB Banka nagrađuje najbolje projekte iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane

Biznis i finansije 31.05.2016
NLB Banka Beograd je objavila početak petog konkursa NLB Organic, u okviru kojeg će ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od million i po dinara. Konkurs je otvoren od 1. juna do 1. septembra, a pravo učešća… »

Vodič za višefaktornu autentifikaciju

Biznis i finansije 31.05.2016
Danas su kompjuteri i pametni uređaji postali dovoljno pristupačni da svako može imati i koristiti više njih, bilo da su to pametni telefoni, prenosni računari, tableti ili pak nosivi mikro uređaji poput pametnog sata. Uz trend prelaska sa… »

ProCredit banka: Modernizovano bankarstvo unapređuje poslovanje privrede

Biznis i finansije 31.05.2016
Nakon godinu dana od implementiranja prvih Samouslužnih bankarskih Zona 24/7 ProCredit banka je uspela da automatizuje preko 75% svojih gotovinskih transakcija i da otvori prve „Cashless“ ekspoziture u Beogradu i Novom Sadu. Umesto dosadašnjeg… »

Kako direktori vide posledice najnovijih globalnih rizika: Rast političkih tenzija, pad privrednog rasta

Biznis i finansije 31.05.2016
Preopterećenost propisima, geopolitička kriza i nestabilnost finansijskog sistema predstavljaju najveće pretnje po globalni privredni rast, ali i lokalne uslove poslovanja i kompanijske prihode, ocenjuju generalni direktori u svetu i u Srbiji. „U… »

B&F Reč nedelje: Dobit banaka

Biznis i finansije 31.05.2016
Pre nedelju i po mediji su objavili vest o „snažnom rastu dobiti banaka u 2015“, zbog čega smo odlučili da pratimo ovu temu prošle nedelje. Ispostavilo se da je ova ocena donesena na osnovu izveštaja NBS o poslovanju bankarskog sektora u… »

U Novom Zelandu paklice cigareta bez oznake proizvođača

Biznis i finansije 31.05.2016
Vlada Novog Zelanda planira da donese mere o uvođenju neutralnih paklica cigareta na kojima neće biti istaknut logo proizvođača, već upozorenja o štetnim posledicama pušenja po zdravlje. Prema predlogu zakona predstavljenom danas, cigarete će se… »

Cena za PKB manja od 91 mil EUR – Država otpisuje dugove i prodaje imovinu od 300 mil EUR

Biznis i finansije 31.05.2016
Ministarstvo privrede i grad Beograd dogovorili su sa bankama reprogram dugova PKB, jer još nije završena procena vrednosti kapitala za 2015. godinu. Nakon toga, i pored protivljenja radnika, PKB će biti privatizovan po ceni koja ne bi trebalo da bude… »