Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Incident u prijedoru: Artman: Vlasnik restorana mi je rekao da treba da budem u zatvoru

Blic 31.05.2016
Bivši portparol haškog tužilaštva Florens Artman doživela je danas neugodnu situaciju u jednom prijedorskom kafiću kada je konobar odbio da je posluži jer je oko ruke imali zavezanu belu traku. Ona je u Prijedor došla kako bi obeležila Dan belih… »

SIPA: u Banjaluci uhapsila Sinišu Macana

Blic 31.05.2016
Bivši direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH (IDDEEA) Siniša Macan uhapšen je jutros u Banjaluci. Prema rečima izvora „EuroBlica“ iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Macan je uhapšen po nalogu… »

Tragedija kod Banovića: Muškarac se razneo bombom u kući, njegovu suprugu ugušio dim

Blic 31.05.2016
Supružnici iz naselja Gaj u mesnoj zajednici Banovići Selo, kod Banovića, smrtno su stradali jutros oko 3 sata u svojoj porodičnoj kući u kojoj je izbio požar. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je počinio samoubistvo aktivirajući bombu u… »

Tradicija: bivših učenika Ekonomske škole iz Gradiške: Drugarstvo neguju pola veka

Blic 31.05.2016
Bivši učenici Ekonomske škole “Boris Kidrič” iz Gradiške gotovo pola veka redovno se sastaju i čuvaju uspomene na svoje školske dane. Na susret krajem maja, na mestu gde je bila njihova škola, došli su sa svih strana sveta da se vide, prisete… »

Pobeda građanske inicijative u Banjaluci: Igralište u Boriku spaseno, nova lokacija za gradnju crkve

Blic 31.05.2016
Dečje igralište u banjalučkom naselju Borik biće obnovljeno, a Gradska uprava mora naći novu lokaciju za gradnju pravoslavne crkve, odlučila je danas Skupština Grada Banjaluka. Odbornici su jednoglasno usvojili zahtev Građanske inicijative za… »

Nezapamćena poseta: Izložbu Dejmijana Hersta u msurs videlo 25.000 posetilaca

Blic 31.05.2016
Izložba jednog od najpoznatijih umetnika današnjice, Dejmijana Hersta, oborila je rekord posećenosti u Muzeju savremene umetnosti. Postavku „Nova religija“ od 17. marta do 27. maja videlo je više od 25.000 posetilaca. Otvaranjem izložbe u… »

Roditelji ogorčeni: Dan škole u prirodi plaćaju po 100 KM

Blic 31.05.2016
Više od hiljadu banjalučkih osnovaca ove godine će boraviti u školi u prirodi, dok roditeljima i dalje nije jasno zbog čega četiri dana u prirodi plaćaju skoro 400 KM po detetu. Škola u prirodi organizuje se za učenike četvrtih i petih razreda… »

Invalidnine kasne: Borci traže smenu ministra Savanovića, mogući protesti

Blic 31.05.2016
Zbog invalidnina koje kasne svaki mesec, Boračka organizacija RS ponovo će pokrenuti inicijativu za smenu resornog ministra Milenka Savanovića. Prema najavi Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, invalidnine su trebale biti isplaćene još u… »

Filmu Denisa Bojića nagrada “Zlatni vitez”

Blic 31.05.2016
Film “Djeca” autora Denisa Bojića proglašen je za najbolji dugometražni dokumentarni film ovogodišnjeg 25. Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez”, koji je održan u Sevastopolju. Glavnu nagradu Zlatni vitez, film “Djeca” osvojio… »

Banjaluka: Odbornik Dušan Čajić kolegi Aleksandru Petkoviću: „Ti si šuga bez dostojanstva“

Blic 31.05.2016
Zasedanje Gradske skupštine Banjaluka danas je počelo uvredama odbornika SNSD Dušana Čajića na račun SDS-ovog odbornika Aleksandra Petkovića, koga je nazvao „običnom šugom“ i pozvao ga da izađu iz zgrade da se obračunaju. Čajić je tokom… »