Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Dodik: RS nikada nije bila u većoj opasnosti da nestane

Blic 31.05.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da RS nikada nije bila u većoj opasnosti da nestane, ali da on ima poverenje u Srbiju, odnosno premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Dodik je rekao da… »

Tahiri: Dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali... ovo su našli uslovi

Blic 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

Blic 31.05.2016
Hrtvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su komisije… »

Svilanović o hrvatskoj blokadi: Potreban je razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou

Blic 31.05.2016
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je danas da je za rešavanje pitanja blokade otvaranja Poglavlja 23 potreban razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou. Svilanović je u izjavi za Tanjug ocenio da je Srbija… »

SNS-u preporuka za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji

Blic 31.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP. U saopštenju se navodi da je odluka doneta na… »

Državni revizor "češlja" četiri političke stranke

Blic 31.05.2016
Državna revizorska institucija (DRI) započeće sutra reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja u 2015. godini Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza vojvođanskih… »

Severna Mitrovica: Smenjena Ksenija Božović

Blic 31.05.2016
Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica, koja funkcioniše u sistemu Prištine, smenili su danas Kseniju Božović iz stranke SDP Olivera Ivanovića, sa mesta predsednice Skupštine i izglasali poverenje Dejanu Gurešiću, samostalnom odborniku… »

Vučković: Razmišljam o kandidaturi za predsednika DS

Blic 31.05.2016
Funkcionerka DS Nataša Vučković izjavila je danas da razmatra da li će se kandidovati za predsednicu te partije i dodala da će se opredeliti nakon što bude sagledala da li će moći da odgovori na sve zahteve i probleme. "To je još uvek, ja bih… »

Jeremić: Srbija ima šanse u trci za naslednika Ban Ki-Muna

Blic 30.05.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić ocenio je danas da će Srbija biti blizu pobede u utakmici za naslednika Ban Ki-muna, ukoliko istočna Evropa bude dala svog kandidata, i dodao da je kandidatura naše zemlje jedina ispraćena… »

Radulović ljut na Skota: Predsednik Dosta je bilo zamerio ambasadoru SAD zbog "podrške Vučiću"

Blic 31.05.2016
Američki ambasador Kajl Skot nedavno je lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića pitao da li je spreman da podrži novu vladu, saznaje „Blic“. Kako navodi naš izvor, do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao… »