Izvor: Danas arhiva vesti 31.05.2016

Ivanić: Srbi u BIH ponovo usamljeni

Danas 31.05.2016
Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastali su se danas sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem. Ivanić je premijera upoznao sa novonastalim… »

Nebo ugrozilo turnir

Danas 30.05.2016
Kiša odložila sve mečeve na Roland Garosu. Nijedan meč nije odigran danas na Roland Garosu zbog kiše koja pada od nedelje uveče, što je prvi put posle 16 godina da teniseri nisu čak uspeli ni da izađu na teren u Parizu. Od početka turnira… »

Državno reketiranje, sukob interesa i troškovi nakon poklona

Danas 31.05.2016
Transparentnost Srbija reagovala povodom potvrde korejske Jure da je na zahtev Ministartsva za rad donirala dva automobila * Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoći zabranjuje da se kao donacija dodelju, odnosno primaju putnički automobili, kao i… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Danas 30.05.2016
Zagreb traži da se pregovori o otvorenim pitanjima podignu na politički nivo, tvrdi za Danas šef srpske diplomatije. Beograd - – Hrvtska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima, kaže za Danas Ivica Dačić, ministar spoljnih… »

Prošle sedmice 880 mrtvih izbeglica

Danas 31.05.2016
Ženeva - U protekloj sedmici najmanje 880 izbeglica izgubilo je život u brodolomima u Sredozemnom moru, saopštio je danas Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR). Prema rečima portparola UNHCR Vilijema Špindlera, od početka godine… »

Janković: Policija nezakonito upućivala građane na Komunalnu policiju

Danas 31.05.2016
Beograd - U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno je da su, u noći u kojoj su nepoznata lica porušila više objekata u beogradskom naselju Savamala, građani zaista, kako su u pritužbama Zaštitniku građana tvrdili, zvali i Komunalnu… »

Novi protest zbog smena u RTV

Danas 30.05.2016
U Novom Sadu je danas održan novi protest zbog smena u Radio - televiziji Vojvodine, a prisustvovalo mu je više hiljada ljudi, koji su se okupili ispred zgrade televizije, a potom su prošetali gradskim ulicama. Okupljeni su nosili transparente "Neće… »

Predstavljen Nacrt memoranduma o bezbednosti novinara

Danas 31.05.2016
Beograd - Nekoliko novinarskih udruženja i asocijacija uputilo je danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa… »

Poverenik: Za jedinstvenu primenu prava

Danas 31.05.2016
Beograd - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vrhovnom kasacionom sudu inicijativu za obezbeđivanje jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u prekršajnim postupcima koji… »

Dan bez duvanskog dima

Danas 31.05.2016
Danas je Svetski dan bez duvanskog dima, koji sadrži oko sedam hiljada hemikalija, od kojih 250 štetnih po zdravlje i 70 kancerogenih, a svake godine više od pet miliona ljudi u svetu umire od posledica upotrebe duvana. Dr Ika Pešić iz Savetovališta… »