Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Ivanić: Srbi u BIH ponovo usamljeni

Danas 31.05.2016
Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastali su se danas sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem. Ivanić je premijera upoznao sa novonastalim… »

Državno reketiranje, sukob interesa i troškovi nakon poklona

Danas 31.05.2016
Transparentnost Srbija reagovala povodom potvrde korejske Jure da je na zahtev Ministartsva za rad donirala dva automobila * Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoći zabranjuje da se kao donacija dodelju, odnosno primaju putnički automobili, kao i… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Danas 30.05.2016
Zagreb traži da se pregovori o otvorenim pitanjima podignu na politički nivo, tvrdi za Danas šef srpske diplomatije. Beograd - – Hrvtska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima, kaže za Danas Ivica Dačić, ministar spoljnih… »

Predstavljen Nacrt memoranduma o bezbednosti novinara

Danas 31.05.2016
Beograd - Nekoliko novinarskih udruženja i asocijacija uputilo je danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa… »

Živković: Spomenik Đinđiću već u mojoj kancelariji

Danas 31.05.2016
Beograd - Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je pre nekoliko dana da će biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću na 15. godišnjicu njegovog ubistva, odnosno 2018. godine na Studentskom trgu u Beogradu. Pitali smo predstavnike drugih… »

Špend Ahmeti: ZSO destabilizuje Kosovo

Danas 31.05.2016
Gradonačelnik Prištine i funkcioner Samoopredeljenja u razgovoru sa studentima FPN - Moj pokret Samoopredeljenje i ja verujemo u socijalno-ekonomsku integraciju za Srbe, ne institucionalnu. Podržavali smo sistem kvota, prema kojem dva ministra moraju… »

Čedomir Jovanović za "gašenje požara u regionu"

Danas 31.05.2016
U pojedinim centrima EU očekuju da Vučić uvede u novu vladu liberalne političare, tvrde izvori Danasa *Kod Vučića ta ideja nije naišla na oduševljenje i potpuno razumevanje, napominju sagovornici Danasa. Beograd - Pojedini centri iz Evropske unije… »

Mladi kadrovi SNS na testu lojalnosti

Danas 31.05.2016
Kako lider neprednjaka kontroliše političku štetu usled slučaja "Savamala" ANALIZA. Beograd - Slučaj "Savamala" u opozicionim krugovima smatra se početkom silazne putanje vlasti Aleksandra Vučića. Međutim, lider SNS je na stranačkoj skupštini u… »