Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.05.2016

Dodik u Beogradu: Očekujem da Srbija stane iza RS

Glas Amerike 31.05.2016
Najviši predstavnici srpskog naroda u Bosni i Hercegovini Mladen Ivanić i Milorad Dodik razgovarali su u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o sve težem položaju Republike Srpske. Tom prilikom, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik… »

Nastavak tenzija na relaciji NATO - Rusija

Glas Amerike 31.05.2016
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je juče u Poljskoj da će predstojeći, kako je naveo, istorijski samit u Varšavi osnažiti odbrambeno prisustvo Alijanse u istočnoj Evropi i baltičkim zemljama. U međuvremenu, sa zasjedanja… »

Golden Stejt preokretom do finala plej-ofa

Glas Amerike 31.05.2016
Finale NBA plej-ofa na kraju će ipak biti repriza prošlogodišnjeg. Zvanični šampioni Golden Stejt Voriorsi uspeli su da eliminišu Oklahoma Siti Tander iako su gubili sa 3-1 u seriji, a preokret su upotpunili sinoćnjim trijumfom u svojoj „Orakl… »

Đukanović: Izvući nauk iz Mojkovca i Dubrovnika

Glas Amerike 31.05.2016
Premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je da ni bitka na Mojkovcu 1916. godine, ni napad na Dubrovnik 1991. godine nisu bili u nacionalnom interesu Crne Gore i da bi iz tih događaja trebalo izvući nauk. Današnji "premijerski sat" bio je… »

Liberman i zvanično ministar odbrane

Glas Amerike 31.05.2016
Desničarski političar Avigdor Liberman položio je zakletvu na položaj ministra odbrane Izraela, dok brojni izraelski političari smatraju da njihova vlada sve više naginje ekstremizmu. Liberman je član ultradesničarske partije Izrael Beitnu -… »

Keri se nada obnovi mirovnog procesa

Glas Amerike 31.05.2016
Dok ultranacionalistički novi ministar odbrane Avigdor Liberman izjavljuje da podržava stvaranje Palestine uz Izrael, analitičari ističu da bi predstojeći ministarski sastanak u Parizu, koji ima za cilj okončanje izraelsko-palestinskog sukoba, mogao… »

Tramp prikupio skoro 6 miliona dolara za veterane

Glas Amerike 31.05.2016
Verovatni predsednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je da je prikupio 5 miliona i 600 hiljada dolara za grupe koje pomnažu američkim veteranima, kada je u januaru preskočio debatu republikanskih pretendenata. Njujorški… »

Egeland: Humanitarna katastrofa u Faludži

Glas Amerike 31.05.2016
Broj civilnih žrtava se povećava, kako se intenzivira bitka za grad Faludžu. "Humanitarna katastrofa se odvija u Faludži. Porodice se nalaze između dve vatre, u bezizlaznoj situaciji", rekao je Jan Egeland, generalni sekretar Noreškog saveta za… »