Izvor: Južne vesti arhiva vesti 31.05.2016

Nagrađen policajac koji je spasao momke iz zapaljenog auta

Južne vesti 31.05.2016
Niš Nakon što je iz automobila, koji se posle udesa zapalio u blizini njegove kuće u Popovcu spasio dva mladića, niški policajac Žarko Stojković je zbog ovog, kako kažu, herojskog čina dobio novčanu nagradu od ministra policije. Ministar… »

Čovek se oporavlja posle ujeda šarke, smuk pored vrtića

Južne vesti 31.05.2016
Niš Nakon što ga je na njegovom imanju ujela šarka, jedna od dve otrovnice koje se najčešće mogu zateći na našim prostorima, 72-godišnji muškarac iz Novog Sela kod Niša oporavlja se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra u Nišu… »

Izgradnja akva-parka u Nišu trenutno zastala

Južne vesti 31.05.2016
Niš Zbog završnih radova na akva-parku u Budvi koji bi uskoro trebalo da bude otvoren, trenutno su, kako kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, zastali planovi oko izgradnje niškog akva-parka, jer isti investitor radi na oba projekta… »

Zamenik gradonačelnika francuskog grada Epon - Prokupčanin

Južne vesti 31.05.2016
Niš Prokuplje U želji da poboljša sliku Srbije u svetu nakon ratova devedesetih, Francuz rodom iz Prokuplja Ivica Jović ušao je u politiku 2008. godine kao deo opozicije u gradiću Epon nadomak Pariza. Šest godina kasnije postao je zamenik… »

“Zakon da osigura smene funkcionera u sukobu interesa”

Južne vesti 31.05.2016
Niš Ukoliko budu usvojene izmene predviđene nacrtom novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneri za koje bude utvrđeno da su u sukobu interesa, moraće da budu smenjeni, kažu iz Agencije na konsultativnom sastanku u Nišu. Agencija… »

Dvojica Nišlija prvaci Balkana u kik-boksu

Južne vesti 31.05.2016
Niš Članovi kik-boks kluba Niš Novak Radulović i Nikola Lazarević osvojili su zlatne medalje u disciplini “low-kick” na prvenstvu Balkana održanom u Vrbasu, dok se Stefan Paunović okitio srebrom. Radulović, koji je pre 2 meseca proglašen… »

Dan kada je Sinđelić pucao u barutanu na Čegru

Južne vesti 31.05.2016
Niš Na današnji dan pre 207 godina odigrala se jedna od najtragičnijih bitaka u periodu Prvog srpskog ustanka - Bitka na Čegru kod Niša, kada je vojvoda Stevan Sinđelić odlučio da, znajući da će i sam poginuti, puca u barutanu pobivši mnogo… »

Izložba fotografija Udruženja uranijumskih žrtava

Južne vesti 31.05.2016
Vranje Udruženje podseća na žrtve, razaranja i posledice NATO bombardovanja 1999. godine; foto: I.M.Na platou ispred Pošte u centru grada, Vranjanci ovih dana mogu videti neobičnu postavku koju čine fotografije žrtava i uništenih objekata u Vranju… »

Realizacija niškog budžeta opet na niskom nivou

Južne vesti 31.05.2016
Niš Svega šezdesetak odsto je realizovan planirani budžet za 2015, što je manje nego prethodnih godina, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da je to zadatak za buduću vlast da realnije planira ovaj veoma važan dokument. Oko 7,5… »

Prestižni univerziteti na sastanku u Nišu

Južne vesti 31.05.2016
Niš Predstavnici univerziteta iz Brajtona, Kremsa, Lisabona, Barija i Maribora sa svojim kolegama iz univerziteta iz Srbije i predstavnicima Ministarstva prosvete u Nišu su razgovarali o razvoju treće misije univerziteta - transferu tehnologija i… »