Izvor: Kurir arhiva vesti 31.05.2016

Paljenje Balkana: Region izložen raznim vrstama agresije

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Destabilizacija Balkana je očigledan proces, a region je izložen raznim vrstama mirnodopske agresije da bi se u Republici Srpskoj i Makedoniji, a, na kraju, moguće i u Srbiji doveli na vlast oni koji su po volji Zapada, ocenjeno je danas na… »

Šta za Srbiju znači sporazum sa evroazijskom unijom: Otvara se tržište od 182 miliona ljudi

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Evroazijska ekonomska unija (EEU) od danas počinje pregovore sa Srbijom o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima, a sporazum bi trebalo da bude potpisan do kraja godine, izjavio je danas koordinator Centra za saradnju sa Rusijom u… »

Statistika: Nezaposlenost u Srbiji 19 odsto

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Stopa nezaposlenosti u Srbiji za stanovništvo starije od 15 godina je 19 odsto. Nezaposleno je 18,5 odsto muškaraca i 19,6 odsto žena, podaci su ankete o radnoj snazi koju je sproveo Republički zavod za statistiku Srbije. Stopa… »

Opirao se hapšenju u Boru: Muškarac priveden u Boru zbog narkotika

Kurir 31.05.2016
BOR - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru odredili su zadržavanje do 48 sati N. R. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pregledom osumnjičenog i… »

Milićev ponovo pred sudom: Nisam kriv za Lukinu smrt, on je gurao auto bez signalizacije

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Marko Milićev izjavio je danas pred Apelacionim sudom da je njegova najveća kazna to što je Luka Jovanović poginuo na Brankovom mostu od njegovog vozila u julu 2014. godine, a njegova odbrana je tražila da se ukine prvostepena presuda kojom… »

Promena vremena: Uveče pljuskovi i grmljavina

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeoprološki zavod. Moguće su i kratkotrajne nepogode sa većom količinom padavina… »

Nova lista besplatnih lekova: Uvršteno još 220 o trošku države

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) predložio je Vladi Srbije novu listu besplatnih lekova u koju je uvršteno još 220 medikamenata koji se izdaju o trošku države. Upravni odbor RFZO usvojio je 27. maja Pravilnik o dopunama… »

Stravičan progon: Bivša Mis Turske osuđena zbog vređanja Erdogana

Kurir 31.05.2016
Turski sud osudio je danas bivšu Mis Turske Merve Bujuksarač na uslovnu kaznu od 14 meseci zatvora zbog uvrede upućene predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu putem društvenih mreža. Sud je zaključio da je 27-godišnja manekenka kriva za vređanje… »

Napad na Andreja Vučića: Suđenje žandarmima nastavlja se izlaganjem svedoka

Kurir 31.05.2016
Suđenje žandarmima koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. trebalo bi da bude nastavljeno danas u Palati pravde u Beogradu. Na današnjem ročištu… »

Palata pravde: Kosmajac će odgovarati za prekršaj, ali ne i krivično!

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se tereti za poresku utaju, rekla je portparol suda Ivana Ramić. "U postupku prethodnog ispitivanja optužnog predloga postupajući sudija je odbio optužni… »