Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 31.05.2016

Od sutra kiše i grad! Čuvajte se groma

Mondo 31.05.2016
Ako su vas zabrinule ozbiljne najave o nevremenu sa grmljavinom i gradom koje preti Srbiji, o kojima pišu mediji poslednjih dana, pročitajte šta o tome kažu meteorolozi, kao i na koji način da se zaštite... Foto: thinkstock/guliver/gettyimages… »

Nagrađen niški policajac heroj! Foto

Mondo 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio herojski čin policajca Policijske uprave u Nišu Žarka Stojkovića, koji je u noći između 25. i 26. maja, spasao sigurne smrti dvojicu mladića iz zapaljenog automobila… »

Istraživanje: Protiv ZSO 94 odsto Albanaca

Mondo 31.05.2016
Oko 94 odsto kosovskih Albanaca i pripadnika drugih nacionalnih manjina, osim Srba, protiv je formiranja Zajednice srpskih opština, pokazalo je istraživanje "Puls javnosti" na Kosovu koje je objavio UNDP. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Većina… »

Kraj škole za osmake i maturante stručnih škola

Mondo 31.05.2016
Za male maturante osnovnih škola i maturante srednjih stručnih škola, prema kalendaru obrazovno- vaspitnog rada, danas se završava školska godina. Maturanti gimnazija raspustili su se 24. maja, dok se školska godina za učenike od prvog do sedmog… »

Čuvajte se! Sezonski poslovi mogu biti...

Mondo 31.05.2016
Letnji period je vreme za sezonske poslove koji mogu da budu samo paravan za kriminalne radnje. Foto: Guliver/Getty/Thinkstock Na to su danas upozorile sagovornice Tanjuga uz podsećanje da je prošle godine indentifikovano ukupno 40 žrtava trgovine… »

Sva deca u Beogradu biće članovi biblioteke!

Mondo 31.05.2016
Predstavnici predškolskih ustanova Beograd potpisali su danas sporazum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda u okviru akcije "Čitajte - od knjige se lepše raste". Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Akcija podrazumeva da sva deca koja idu u… »

Horor kod Niša: Napala ga šarka!

Mondo 31.05.2016
Muškarca starog 72 godine iz Novog Sela kod Niša ujela je zmija šarka. Foto: youtube/printscreen On se uspešno oporavlja na Klinici za infektivne bolesti niškog Kliničkog centra, potvrdio je danas za agenciju Beta direktor te zdravstvene ustanove… »

SKOJ ne da Dimitrija Tucovića!

Mondo 31.05.2016
Nekoliko članova Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) protestovalo je danas na Trgu Slavija u Beogradu zbog premeštanja spomenika i posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića. Foto: Mondo/Goran Sivački Slavija, skver koji mnogi Beograđani… »

Ništa od optužnice protiv Kosmajca

Mondo 31.05.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se tereti za poresku utaju. Foto: Printscreen/Youtube "U postupku prethodnog ispitivanja optužnog predloga postupajući sudija je odbio optužni predlog jer smatra da… »

Pomoć za ratne vojne invalide kvadriplegičare

Mondo 31.05.2016
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, opredeliće novac da svaki kvadriplegičar, ratni vojni invalid (RVI), dobije najsavremenija "kseno kolica", izjavio je ministar Aleksandar Vulin. Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić "Od… »