Izvor: Mondo/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 31.05.2016

Intel: Prvi Core i7 procesori s 10 jezgara!

Mondo 31.05.2016
Na Computex sajmu Intel je predstavio svoju novu paletu procesora. Core i7-6950X Extreme Edition je nova serija Intel procesora sa 10 jezgara, koji će raditi na 3 GHz, ali se mogu "bustovati" na 3.5 GHz i imaju 25 MB keša. "Bustovanje" performansi… »

Osnivač The Pirate Bay sajta: Otkačite Facebook!

Mondo 31.05.2016
"Nema poziva za žurke, nema informacija šta se dešava sa mojim prijateljima, ljudi prestanu da pričaju s tobom jer nisi na Fejsbuku. To utiče na realan život" Jedan od osnivača sajta The Pirate Bay, Sunde, optužio je Marka Cukerberga da je… »

Aplikacija, sad i vaš lični onlajn bankar

Mondo 31.05.2016
Na hakatonu održanom tokom vikenda pobedile su aplikacije koje unapređuju onlajn bankarstvo, čine ga lakšim i povezuju sa Facebook platformom. Međunarodni tim „Zapon“ pobednik je prvog Fintech hakatona u organizaciji ICT Huba, KPMG i Sosijete… »

Neograničeni Internet uz Mobilni Net pakete

Mondo 31.05.2016
Bez obzira gde se nalazite, u svakom trenutku možete da imate neograničen, brz i pouzdan postpejd mobilni Internet uz Mobilni Net pakete. Želite brz, pouzdan i neograničen mobilni Internet? U tom slučaju su za vas pravi izbor Mobilni Net paketi koji… »

YU telefon preti da postane planetarni hit

Mondo 31.05.2016
Mlada YU kompanija ima velike ambicije u smartfon svetu, jer nudi odlične specifikacije za malo para. Yunicorn je njihov novi model. YU kompanija je deo Micromax korporacije, kao sestrinska firma, i na tržištu je tek nekoliko godina. YU modele… »

Xperia E5: Telefon na koji se možete osloniti

Mondo 31.05.2016
Nakon nekoliko solidnih modela iz E serije japanski gigant spremio je novi model, za koji se s pravom nada da će biti hit. Kad je Sony u pitanju jedno je sigurno – koji god telefon da odaberete dobićete kvalitetan I pouzdan uređaj. Zašto Sony nije… »

Putinov telefon - najbolji i najskuplji!

Mondo 31.05.2016
Neke će obradovati to što ga mogu kupiti i "obični" korisnici... Bogati Rusi ne štede kad je luksuz u pitanju, a kad se radi o telefonu koji bi trebalo da ponese ime i lik predsednika Putina, onda tek možete da zamislite o čemu se radi! E, pa, da ne… »

Hakeri prodali više od 65 miliona mejl adresa

Mondo 31.05.2016
Mračni net postao je bogatiji za još jednu ilegalnu transakciju – hakeri su otkrili lične podatke više od 65 miliona korisnika! Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Baza podataka koja sadrži više od 65 miliona mejl adresa, ličnih informacija i… »