Izvor: N1 Info arhiva vesti 31.05.2016

Vučić: Srbija neće ostaviti na cedilu Srbe u BiH

N1 Info 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH. Vučić… »

Uhapšeno osam policajaca, oštećen budžet za oko 1,2 miliona

N1 Info 31.05.2016
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osmoricu policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu… »

Topao dan, uveče mogući pljuskovi

N1 Info 31.05.2016
U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, s najvišom temperaturom od 29 stepeni. Posle podne i uveče očekuje se lokalni razvoj oblačnosti, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura od 10 do 18, najviša od 26 do… »

Ministarstvo rada tražilo, Jura donirala dva vozila

N1 Info 31.05.2016
Kompanija "Jura", koju radnici optužuju za kršenje prava zaposlenih, donirala je Ministarstvu rada dva automobila, potvrđeno je iz Jure za Insajder.net. Organizacija Transparentnost Srbija (TS) pozvala je Vladu i Državnu revizorsku instituciju da… »

Dodik preneo Vučiću zabrinutost za opstanak RS

N1 Info 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana. Kako je saopštila Vlada Srbije, Dodik je tokom… »

Predstavljen Nacrt sporazuma o bezbednosti novinara

N1 Info 31.05.2016
Novinarska udruženja i medijske asocijacije uputile su Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama, Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara… »

Nagrađen policajac koji je spasio mladiće iz kola u plamenu

N1 Info 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio policajca Policijske uprave u Nišu Žarka Stojkovića, koji je u noći između 25. i 26. maja ove godine spasao dvojicu mladića iz zapaljenog automobila. Stefanović je naglasio da… »

Protiv ZSO 94 odsto Albanaca i nesrba na Kosovu

N1 Info 31.05.2016
Oko 94 odsto kosovskih Albanaca i pripadnika drugih nesrpskih manjina protiv je formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), pokazalo je ispitivanje Pulsa javnosti koje je predstavljeno u Prištini. Rezultati su pokazali i da većina kosovskih Srba (69… »

Kovač: Naši zahtevi ušli u pregovarački proces Srbije i EU

N1 Info 31.05.2016
Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije, rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač. On je istakao da Hrvatska “zaista sme da bude zadovoljna svojim postignućima“. “Uspeli smo da osiguramo da u… »

Vučković: Za "Evropljanina" nije dovoljno da dižeš spomenik

N1 Info 31.05.2016
Nataša Vučković, potpredsednica DS, kaže da će demokrate podržati inicijativu za spomenik Zoranu Đinđiću, ali dodaje da ako neko želi da bude Evropljanin, nije dovoljno da diže spomenike. Za to treba da menja politiku, da otvori medije… »