Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Dodik preneo Vučiću zabrinutost za opstanak RS

N1 Info 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana. Kako je saopštila Vlada Srbije, Dodik je tokom… »

Kovač: Naši zahtevi ušli u pregovarački proces Srbije i EU

N1 Info 31.05.2016
Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije, rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač. On je istakao da Hrvatska “zaista sme da bude zadovoljna svojim postignućima“. “Uspeli smo da osiguramo da u… »

Vučković: Za "Evropljanina" nije dovoljno da dižeš spomenik

N1 Info 31.05.2016
Nataša Vučković, potpredsednica DS, kaže da će demokrate podržati inicijativu za spomenik Zoranu Đinđiću, ali dodaje da ako neko želi da bude Evropljanin, nije dovoljno da diže spomenike. Za to treba da menja politiku, da otvori medije… »

Hag odbio Karadžićev zahtev za privremeni izlazak na slobodu

N1 Info 31.05.2016
Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, prvostepeno osuđenog za ratni zločin i genocid u BiH na 40 godina zatvora, da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu… »

Gde je pravo mesto za urnu Nikole Tesle - muzej ili crkva?

N1 Info 31.05.2016
Urna sa pepelom Nikole Tesle ponovo u žiži srpske javnosti. Na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, patrijarh Irinej predložio je da posmrtni ostaci naučnika budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save, gde će mu biti podignut… »

Članstvo Crne Gore u NATO podržava 45 odsto stanovnika

N1 Info 31.05.2016
Podrška javnosti članstvu Crne Gore u NATO ustalila se na iznad 45 odsto, pokazalo je objavljeno istraživanje agencije Damar. Članstvo Crne Gore u Severenoatlansku alijansu podržava 46,6 odsto građana anketiranih u deset crnogorskih gradova u drugoj… »

Vučić i Pupovac: Potrebno obnoviti dijalog Srbije i Hrvatske

N1 Info 31.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpskog nacionalnog veća iz Hrvatske Milorad Pupovac razgovarali su danas u Beogradu i složili se da je potrebno obnoviti saradnju i dijalog Srbije i Hrvatske. Razgovarano je i o položaju Srba u Hrvatskoj… »

Dodik i Ivanić razmenili političke poruke i u Beogradu

N1 Info 31.05.2016
Mladen Ivanić i Milorad Dodik boravili u Beogradu. Prvi čovek vladajuće stranke Republike Srpske i jedan od lidera opozicije, nisu zvanično o političkoj krizi razgovarali sa srpskim državnim vrhom, ali su jedan drugom imali šta da poruče. Prošle… »

"Dan bijelih traka" i sećanje na ubijene civile iz Prijedora

N1 Info 31.05.2016
Inicijativa mladih za ljudska prava i Moja inicijativa pozivali su građane i građanke Srbije da se danas pridruže akciji povodom Dana bijelih traka, u znak sećanja na stradanje civila u Prijedoru tokom rata u Bosni i Hercegovini. U saopštenju… »