Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 31.05.2016

Srbija počinje pregovore sa Evroazijskim savezom o trgovinskom režimu

Nova ekonomija 31.05.2016
Šefovi država članica Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES) odlučili su danas na samitu u Astani da počnu pregovore sa Srbijom o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom. "Danas je doneta odluka o početku pregovora sa Srbijom o… »

Zavod za statistiku: Stopa nezaposlenosti u Srbiji je 19 odsto

Nova ekonomija 31.05.2016
Stopa nezaposlenosti u Srbiji za stanovništvo starije od 15 godina je 19 odsto. Nezaposleno je 18,5 odsto muškaraca i 19,6 odsto žena, podaci su ankete o radnoj snazi koju je sproveo Republički zavod za statistiku Srbije. Stopa nezaposlenosti najveća… »

RFZO predložio Vladi da još 220 lekova budu o trošku države

Nova ekonomija 31.05.2016
Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) predložio je Vladi Srbije novu listu besplatnih lekova u koju je uvršteno još 220 medikamenata koji se izdaju o trošku države. Upravni odbor RFZO usvojio je 27. maja Pravilnik o dopunama listi lekova… »

TS: Ispitati navode da je 'Jura' poklonila dva automobila Ministarstvu rada

Nova ekonomija 31.05.2016
Transparentnost Srbija (TS) pozvala je danas Vladu i Državnu revizorsku instituciju da ispitaju navode da je kompanija "Jura" donirala dva automobila Ministarstvu rada, da kazne odgovorne za taj slučaj, vrate vozila dobijena mimo zakona i promene… »

PKB će biti prodat za samo 30 odsto od tržišne vrednosti

Nova ekonomija 31.05.2016
Ministarstvo privrede i Grad Beograd dogovorili su sa bankama reprogram dugova Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer još nije završena procena vrednosti kapitala tog preuzeća za 2015. godinu. Imovina je procenjena na 303 miliona evra, ali će je… »

Javni poziv malim i mikro preduzećima za bespovratnu pomoć

Nova ekonomija 31.05.2016
Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme. Kroz ovaj program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih… »

Nacrt sporazuma o bezbednosti novinara danas prosleđen MUP i tužilaštvu

Nova ekonomija 31.05.2016
Novinarska udruženja i medijske asocijacije uputile su danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama, Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti… »

Asanž: Fransoa Oland je prevarant i licemer

Nova ekonomija 31.05.2016
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji se četiri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, optužio je francuskog predsednika Fransoa Olanda da je "prevarant kao mnogi političari". "Ne možemo ni mnogo da mu zamerimo što je licemer. To je… »

'Dunav osiguranje' nudi pogodnosti za polise putnog osiguranja

Nova ekonomija 31.05.2016
Kompanija Dunav osiguranje pripremila je za predstojeću turističku sezonu Letnju akciju pogodnosti pri zaključivanju polise putnog zdravstvenog osiguranja, putnog osiguranja, kao i za još neke svoje usluge. Kompanija pri ugovaranju putničkog… »

Milion evra dobiće najbolja poslovna ideja

Nova ekonomija 31.05.2016
Predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) i Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su danas sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se do 1. jula prijave na konkurs "CATCH Pitch Challenge" koji je raspisao Fond. Na… »