Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Novi magazin 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije."Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović. Njemu je, kako je… »

SZO pohvalila pakovanje duvana bez oznaka

Novi magazin 31.05.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila danas da se "obično" pakovanje duvanskih proizvoda, bez oznaka, pokazalo kao efikasna dopuna zdravstvenom upozorenju i kao pomoć u spasavanju života. SZO je objavila izveštaj na 86 strana o… »

SZO: Prenošenje virusa zika seksualnim putem češće nego što se mislilo

Novi magazin 31.05.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je prenošenje virusa zika seksualnim putem češće nego što se mislilo i preporučila ženama koje su boravile u zaraženim zonama da odlože trudnoću. U preporuci SZO navodi se da parovi i… »

Zapalio se autobus na liniji 45 na Novom Beogradu

Novi magazin 31.05.2016
Autobus na liniji 45 zapalio se večeras na Novom Beogradu, rečeno je agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću. Zapalio se autobus privatnog prevoznika, a prema rečima očevidaca žuti autobus gradskog prevoza u blizini stanice Tošin bunar bio… »

UNS: Upravni sud odbacio tužbu RTV Vranje protiv Agencije za privatizaciju

Novi magazin 31.05.2016
Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu koju su zaposleni u Radio-televiziji Vranje podneli protiv Agencije za privatizaciju jer im nije dozvolila da podele sve besplatne akcije, uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti, saopštilo je danas… »

Pokrajinski ombudsman: Podrška roditeljima je i podrška deci

Novi magazin 31.05.2016
Pokrajinski ombudsman saopštio je povodom 1. juna, Međunarodnog dana roditelja, da je odrastanje deteta u porodičnom okruženju u kojem se neguju ljubav i razumevanje, neophodno za njegov celokupan i skladan razvoj ličnosti. Prema navodima Ombudsmana… »

Žene u crnom na godišnjici zločina u Zvorniku

Novi magazin 31.05.2016
Nevladina organizacija Žene u crnom učestvovaće u nizu komemorativnih skupova u Bosni i Hercegovini povodom 24. godišnjice zločina nad civilnim stanovništvom u opštini Zvornik, saopšteno je danas. Kako se navodi, članovi organizacije Žene u… »

Od sutra novi prostor Miksališta

Novi magazin 31.05.2016
Novi prostor beogradskog Miksališta namenjen pružanju pomoći izbeglicama ali i njihovoj integraciji u društvo, počeće da radi u sredu, 1. juna, najavili su danas danas predstavnici Miksališta. Direktor Mikser festivala Ivan Lalić rekao je da su… »

Rama: Odnosi Kosova i NATO da postanu institucionalni

Novi magazin 31.05.2016
Albanski premijer Edi Rama rekao je na sednici Parlamentarne skupštine NATO u Tirani da odnosi između Kosova i NATO moraju da postanu institucionalni, prenosi danas prištinski list "Koha ditore". Rama je na jučerašnjoj sednici rekao da su evropske… »

Istraživanje: Najveći problem na Kosovu nezaposlenost, siromaštvo i korupcija

Novi magazin 31.05.2016
Nezaposlenost, siromaštvo i korupcija najveći su problemi građana Kosova, pokazalo je najnovije istraživanje Puls javnosti koje je predstavljeno u Prištini. Rezultati su pokazali da je zadovoljstvo građana institucijama Kosova, sa izuzetkom… »