Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Dodik i opozicija biju bitku za Beograd

Politika 31.05.2016
Milorad Dodik i Mladen Ivanić u razgovorima sa Aleksandrom Vučićem istakli ugroženost interesa RS i njenog opstanka. Današnja ofanziva vodećih političara iz Republike Srpske na Beograd posledica je uzavrele atmosfere u samoj Banjaluci, ali i u… »

Valjanje u blatu

Politika 31.05.2016
Novak Đoković poveo protiv Španca Bautiste sa 3:6, 6:4, 4:1 pre nego što je loše vreme prekinulo meč. – U praktično nemogućim uslovima za tenis, broj 1 uspeo da preokrene rezultat i povede pre nego što je kiša pojačala. – Sutra u nastavak… »

Putin odobrio pregovore sa Evroazijskom unijom

Politika 31.05.2016
Srbija može da započne pregovore o zajedničkoj zoni slobodne trgovine, što otvara mogućnost i da se kod nas nađu jeftine lade a na ovom velikom tržištu Fijat 500 L. Vrhovni savet Evroazijske ekonomske unije (EEU) odlučio je da započne pregovore… »

Realni rast privrede Srbije 3,5 odsto u prvom kvartalu

Politika 31.05.2016
Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u prvom kvartalu 2016. iznosio je 3,5 procenata u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Prema desezoniranim podacima, u prvom tromesečju je zabeležen… »

Osam policajaca uhapšeno zbog mita

Politika 31.05.2016
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osam policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu… »

Milićev gaženje Luke nazvao – propustom

Politika 31.05.2016
Osim što je sudu rekao da mu „gora kazna od saznanja da je Luka Jovanović mrtav, ne treba”, vozač „ kantrimena” ničim nije pokazao da mu je žao zbog nesreće, već je tražio blažu kaznu. Marko Milićev, koji je prvostepeno osuđen na… »

Novih 220 lekova o trošku obaveznog osiguranja

Politika 31.05.2016
Lista lekova koji se izdaju na recept o trošku obaveznog osiguranja biće proširena za 220 medikamenata, ukoliko Ministarstvo zdravlja da „zeleno svetlo” usvojenom Pravilniku UO Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). „UO RFZO usvojio… »

Novinarka videla kako žandarmi udaraju Andreja Vučića

Politika 31.05.2016
Jelena Zorić sa TV N1 svedočila o napadu na braću premijera i gradonačelnika Beograda tokom Parade ponosa 2014. Novinarka televizije N1 Jelena Zorić rekla je pred Višim sudom u Beogradu da je 28. septembra 2014, tokom održavanja Parade ponosa… »

Tahiri: Dijalog sa Beogradom nije u ćorsokaku, ali ...

Politika 31.05.2016
PRAG – Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja… »

Sud odbio optužnicu protiv Kosmajca, tužilaštvo se žalilo

Politika 31.05.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se tereti za poresku utaju, rekla je danas Tanjugu portparol suda Ivana Ramić. „U postupku prethodnog ispitivanja optužnog predloga postupajući sudija je odbio… »