Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Rok festival i aero-miting u julu u Kraljevu

Politika 31.05.2016
Aero rok festival, na kojem će nastupiti poznati rok bendovi iz Srbije i regiona, biće održan od 22. do 24. jula u Kraljevu, na sportskom aerodromu „Brege”. Na prostoru koja odgovara površini 14 fudbalskih terena, posetioci će uživati u rok… »

Đaci sa Kosova u Beogradu

Politika 31.05.2016
Učenici i profesori Osnovne škole „Bratstvo” iz Kosovske Kamenice juče su bili gosti Beograda, a posetili su i Zoološki vrt. Mnogi od njih su prvi put obišli glavni grad, a posebno ih je obradovao odlazak u gradsku oazu divljine i susret sa… »

Opasne munje i gromovi

Politika 31.05.2016
Meteorolozi od četvrtka najavljuju pljuskove praćene snažnim i učestalijim grmljavinama. – Nikako ne treba stajati ispod usamljenog drveta, na otvorenom prostoru, ravnici ili čistini, jer postoji velika mogućnost da baš tu udari grom. Proslava… »

Zločini u kojima ubice do danas nisu otkrivene

Politika 31.05.2016
U Srbiji su se samo prošle godine dogodila 54 ubistva čiji su počinioci u početku bili nepoznati, a policija je rešila 41 slučaj. Da li će ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33) iz Beogradskog naselja Borča ostati upamćeno kao „nerešeni… »

Siromašna stvarnost u senci spoljne politike

Politika 31.05.2016
Orijentacija stranaka, analitičara i angažovanih intelektualaca samo na spoljnu politiku i geopolitiku, te okupiranje pažnje građana ovim pitanjima sadrži u sebi elemente ozbiljne političke manipulacije. U Srbiji kao da postoji konsenzus da je… »

Tenderi i kulturna delatnost

Politika 31.05.2016
Postojali su i ranije konkursi. Međutim, nisu bili instrument sile zakona, već instrument u traganju za referentnim partnerima. Posebno kada se radi o zanatliji, umetniku, ekipi koja na tradicionalan način izvodi građevinske radove. Zakoni o javnim… »