Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 31.05.2016

Novih 220 lekova o trošku obaveznog osiguranja

Politika 31.05.2016
Lista lekova koji se izdaju na recept o trošku obaveznog osiguranja biće proširena za 220 medikamenata, ukoliko Ministarstvo zdravlja da „zeleno svetlo” usvojenom Pravilniku UO Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). „UO RFZO usvojio… »

Nagrađen policajac koji je spasao dvojicu mladića

Politika 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio Žarka Stojkovića, policajca Policijske uprave u Nišu, za herojski čin kada je u noći između 25. i 26. maja spasao sigurne smrti dvojicu mladića iz zapaljenog automobila… »

Svetski dan bez duvanskog dima

Politika 31.05.2016
Danas je Svetski dan bez duvanskog dima, koji sadrži oko sedam hiljada hemikalija, od kojih 250 štetnih po zdravlje i 70 kancerogenih, a svake godine više od pet miliona ljudi u svetu umire od posledica upotrebe duvana. Dr Ika Pešić iz Savetovališta… »

Danas kraj škole za osmake i maturante stručnih škola

Politika 31.05.2016
Za male maturante osnovnih škola i maturante srednjih stručnih škola, prema kalendaru obrazovno- vaspitnog rada, danas se završava školska godina. Maturanti gimnazija raspustili su se 24. maja, dok se školska godina za učenike od prvog do sedmog… »

Kamen spoticanja u temelju Đinđićevog spomenika

Politika 31.05.2016
Kao i nedavno u slučaju Borislava Pekića, Demokratska stranka negoduje što je inicijativu za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću pokrenuo Aleksandar Vučić. Sasvim očekivano, posle prekjučerašnje najave mandatara za sastav nove vlade Aleksandra… »

Slamčica na evropskom putu

Politika 31.05.2016
Možda nismo pravedni kada govorimo o Hrvatskoj, njenoj eliti i njenom odnosu prema Srbiji. Ima u toj priči o okamenjenoj srpsko-hrvatskoj netrpeljivosti suviše stereotipa, opštih mesta na koje se, kao na štake, oslanjaju lideri, umetnici i… »

Siromašna stvarnost u senci spoljne politike

Politika 31.05.2016
Orijentacija stranaka, analitičara i angažovanih intelektualaca samo na spoljnu politiku i geopolitiku, te okupiranje pažnje građana ovim pitanjima sadrži u sebi elemente ozbiljne političke manipulacije. U Srbiji kao da postoji konsenzus da je… »

Tenderi i kulturna delatnost

Politika 31.05.2016
Postojali su i ranije konkursi. Međutim, nisu bili instrument sile zakona, već instrument u traganju za referentnim partnerima. Posebno kada se radi o zanatliji, umetniku, ekipi koja na tradicionalan način izvodi građevinske radove. Zakoni o javnim… »