Izvor: Politika/Hronika arhiva vesti 31.05.2016

Osam policajaca uhapšeno zbog mita

Politika 31.05.2016
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osam policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu… »

Milićev gaženje Luke nazvao – propustom

Politika 31.05.2016
Osim što je sudu rekao da mu „gora kazna od saznanja da je Luka Jovanović mrtav, ne treba”, vozač „ kantrimena” ničim nije pokazao da mu je žao zbog nesreće, već je tražio blažu kaznu. Marko Milićev, koji je prvostepeno osuđen na… »

Novinarka videla kako žandarmi udaraju Andreja Vučića

Politika 31.05.2016
Jelena Zorić sa TV N1 svedočila o napadu na braću premijera i gradonačelnika Beograda tokom Parade ponosa 2014. Novinarka televizije N1 Jelena Zorić rekla je pred Višim sudom u Beogradu da je 28. septembra 2014, tokom održavanja Parade ponosa… »

Sud odbio optužnicu protiv Kosmajca, tužilaštvo se žalilo

Politika 31.05.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se tereti za poresku utaju, rekla je danas Tanjugu portparol suda Ivana Ramić. „U postupku prethodnog ispitivanja optužnog predloga postupajući sudija je odbio… »

Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Politika 31.05.2016
HAG, SARAJEVO – Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu, preneli su mediji u regionu. Teodor Meron… »

Osnovan centar za pravosudna istraživanja CEPRIS

Politika 31.05.2016
Eminentni pravni stručnjaci - sudije, profesori pravnih fakulteta i advokati osnovali su, kako je saopšteno danas, Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) koji je kao svoju misiju opredelio izučavanje i unapređenje pravosuđa u demokratskom… »

Zločini u kojima ubice do danas nisu otkrivene

Politika 31.05.2016
U Srbiji su se samo prošle godine dogodila 54 ubistva čiji su počinioci u početku bili nepoznati, a policija je rešila 41 slučaj. Da li će ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33) iz Beogradskog naselja Borča ostati upamćeno kao „nerešeni… »