Izvor: Pravda arhiva vesti 31.05.2016

I Srbija je ugrožena: Paljenje Balkana od Makedonije do Republike Srpske

Pravda 31.05.2016
Destabilizacija Balkana je očigledan proces, a region je izložen raznim vrstama mirnodopske agresije da bi se u Republici Srpskoj i Makedoniji, a, na kraju, moguće i u Srbiji doveli na vlast oni koji su po volji Zapada, ocenjeno je danas na… »

Evroazijci doneli odluku: Počinjemo pregovore sa Srbijom!

Pravda 31.05.2016
ASTANA - Vrhovni savet Evroazijske ekonomske unije (EEU) doneo je odluku da započne pregovore sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima, čiji će rezultat biti zajednička zona slobodne trgovine za sve zemlje Unije i te balkanske zemlje, izjavila je… »

Tahiri: Dijalog sa Beogradom nije u ćorsokaku, ali ...

Pravda 31.05.2016
Ministarka tzv. Kosova za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijaloga Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih… »

Kreću razgovori: Vučić čeka opoziciju i kaže da su "svi dobrodošli"

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Hrvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su… »

Erdogan Moskvi: Zar da se svađamo zbog "greške pilota"?

Pravda 31.05.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da želi da poboljša odnose sa Rusijom, ali da mu nije jasno kakav "prvi korak" Moskva očekuje od Ankare. Osim toga, on je izjavio i da obe strane treba zajednički da rade na poboljšanju odnosa… »

NATO kao zapeta puška: Budite spremni na "rusku agresiju"!

Pravda 31.05.2016
Parlamentarna skupština NATO-a pozvala je članice Alijanse da budu spremne da odgovore na „potencijalnu pretnju“ ruske agresije protiv njih. Na kraju trodnevnog sastanka u Tirani, skupština NATO-a je objavila jednoglasno usvojenu deklaraciju, uoči… »

Istraživanje: 94% Albanaca ne želi ZSO

Pravda 31.05.2016
Oko 94 odsto kosovskih Albanaca i pripadnika drugih nacionalnih manjina, osim Srba, protiv je formiranja Zajednice srpskih opština, pokazalo je istraživanje „Puls javnosti“ na Kosovu koje je objavio UNDP. Većina Srba na Kosovu, 69 odsto, snažno… »

"Rusi masakrirali Asadove protivnike u Idlibu"

Pravda 31.05.2016
Najmanje 23 osobe su poginule u ruskim vazdušnim udarima tokom noći u sirijskom gradu Idlibu, koji pod kontrolom drže pobunjenici. To je saopštila Opservatorija za ljudska prava. Ta organizacija sa sedištem u Londonu navodi da su to najžešći… »

Milov čas istorije: Od Mojkovca do Dubrovnika

Pravda 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da ni Mojkovačka bitka 1916, kao ni Dubrovnik 1991. godine, nisu bili u nacionalnom interesu Crne Gore. Kako kaže, iz toga treba izvući nauk i striktno slediti nacionalne interese države. Đukanović je… »