Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 31.05.2016

I Srbija je ugrožena: Paljenje Balkana od Makedonije do Republike Srpske

Pravda 31.05.2016
Destabilizacija Balkana je očigledan proces, a region je izložen raznim vrstama mirnodopske agresije da bi se u Republici Srpskoj i Makedoniji, a, na kraju, moguće i u Srbiji doveli na vlast oni koji su po volji Zapada, ocenjeno je danas na… »

Tahiri: Dijalog sa Beogradom nije u ćorsokaku, ali ...

Pravda 31.05.2016
Ministarka tzv. Kosova za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijaloga Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih… »

Kreću razgovori: Vučić čeka opoziciju i kaže da su "svi dobrodošli"

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Hrvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su… »

Radulović ljut na Skota! Predsednik Dosta je bilo zamerio ambasadoru SAD zbog "podrške Vučiću"

Pravda 31.05.2016
Američki ambasador Kajl Skot nedavno je lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića pitao da li je spreman da podrži novu vladu. Kako navodi izvor Blica, do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao u sedištu DJB u… »

Nasilje nad srbima ili ga narod zaista voli: Spomenik Đinđiću - da ili ne!?

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Podizanje spomenika u čast istaknutih ličnosti iz srpske istorije ujedinjuje društvo na putu ka zajedničkom cilju, jer oni ne pripadaju pojedincima ili političkim partijama, već celom narodu, izjavili su danas sagovornici Tanjuga povodom… »

Ahmeti: Možemo sa kosovskim Srbima, ne možemo sa Beogradom

Pravda 31.05.2016
Gradonačelnik Prištine i funkcioner "Samoopredeljenja" Špend Ahmeti izjavio je da Zajednica srpskih opština nije dobro rešenje. On je rekao i da Albanci smatraju da je ona neophodna Srbima da bi ih destabilizovala. "Ja sam za dijalog sa kosovskim… »

Prvi susret kumova: Toma bežao od Šešelja kao od kuge

Pravda 31.05.2016
Kumovi i sadašnji ljuti protivnici Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj konačno su se sreli! Susret koji je osam godina iščekivala srpska javnost desio se prošle nedelje na manifestaciji Dani Afrike u Beogradu i protekao je komično - samo su im se… »

Miroslav Parović: Bićemo opozicija, ali nikada opozicija državi Srbiji

Pravda 31.05.2016
Predsedik Treće Srbije i jedan od lidera koalicije Narodni savez Miroslav Parović govori i političkoj situaciju u Srbiji nakon izbora, mešanju stranih ambasada u njihove rezultate, polarizaciji Srbije i Republike Srpske kao uvoda u destabilizaciju i… »