Izvor: RTS arhiva vesti 31.05.2016

Ivanić sa državnim vrhom Srbije

RTS 31.05.2016
Član Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladen Ivanić boravi u Beogradu, gde se sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Mladenom Ivanićem… »

Predstavnik PKS u Moskvi: Sporazum sa EEU do kraja godine

RTS 31.05.2016
Koordinator Centra za saradnju sa Rusijom u Privrednoj komori Srbije Dejan Delić rekao je da Evroazijska ekonomska unija (EEU) počinje pregovore sa Srbijom o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima, a da bi sporazum trebalo da bude potpisan do… »

Rast industrijske proizvodnje u aprilu 8,4 odsto

RTS 31.05.2016
Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u prvom kvartalu 2016. iznosio je 3,5 procenata u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku. Prema desezoniranim podacima, u prvom tormesečju je zabeležen rast BDP-a od… »

Hapšenje policajaca u Subotici

RTS 31.05.2016
Policija je uhapsila osam policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja. Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, navodi se u saopštenju MUP-a. Sumnja se da su Č… »

Slučaj Milićev: Odbrana traži novo suđenje, tužilaštvo veću kaznu

RTS 31.05.2016
Odbrana Marka Milićeva zatražila je da se ukine prvostepena presuda kojom je osuđen na četiri i po godine zatvora i da se suđenje ponovi. Tužilaštvo žalbom traži da se presuda ukine i suđenje ponovi ili da se preinači posebno u pogledu… »

Vremenska prognoza - 1. jun

RTS 31.05.2016
Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Moguće su i kratkotrajne nepogode sa većom količinom padavina i gradom. Najviša dnevna temperatura od 25 do 29 stepeni.… »

Novih 220 lekova o trošku obaveznog osiguranja

RTS 31.05.2016
Lista lekova koji se izdaju na recept o trošku obaveznog osiguranja biće proširena za 220 medikamenata, ukoliko Ministarstvo zdravlja da "zeleno svetlo" usvojenom Pravilniku Upravnog odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Upravni odbor… »

Bivša Mis Turske osuđena zbog vređanja Erdogana

RTS 31.05.2016
Turski sud osudio je bivšu Mis Turske Merve Bujuksarač na uslovnu kaznu od 14 meseci zatvora zbog uvrede upućene predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu putem društvenih mreža. Sud je zaključio da je manekenka Merva Bujuksarač (27) kriva za vređanje… »

Nastavak suđenja žandarmima 20. juna

RTS 31.05.2016
U nastavku suđenja žandarmima koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. godine, svedočenje je nastavila novinarka televizije N1 Jelena Zorić. Svedočio je i… »

Transparentnost: Ispitati donacije "Jure"

RTS 31.05.2016
Transparentnost Srbija je, povodom potvrde kompanije "Jura" da je donirala dva automobila Ministarstvu rada, zatražila od vlade, tog ministarstva i Državne revizorske institucije da ispitaju ceo slučaj. Transparentnost traži od tih institucija da… »