Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Konobar odbio da posluži Florans Artman u Prijedoru

RTS 31.05.2016
Bivšu portparolku Haškog tužilaštva Florans Artman i zagrebačkog fotografa Hrvoja Polana konobar je odbio da posluži pićem jer su oko ruke imali zavezane bele trake, prenosi portal "Prijedor 24". Uoči početka obeležavanja Dana belih traka, u… »

Skoplje, automobil uleteo među demonstrante

RTS 31.05.2016
Tokom protesta u Skoplju, automobil uleteo u u kolonu okupljenih građana što je izazvalo njihov revolt. Povređenih nije bilo. Pristalice građanskog pokreta "Protestujem" zatražili su ponovo sa protesta u Skoplju potpuno ukidanje odluke o aboliciji… »

Kovač: Hrvatski zahtevi ušli u pregovarački proces sa Srbijom

RTS 31.05.2016
Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač kaže da je Hrvatska obezbedila da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i EU i istakao da Hrvatska može da bude zadovoljna postignutim. Miro Kovač je, tokom boravka u Bugarskoj, rekao da se hrvatski… »

Izetbegović: Revidiranje tužbe u slučaju novih dokaza

RTS 31.05.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza, ali da takvih dokaza sada nema. "Neću odustati od prava da tražim pravdu pred sudovima, i domaćim i inostranim… »

Smirivanje tenzija "uz kaficu" kod Oreškovića

RTS 31.05.2016
Hrvatski premijer Tihomir Orešković najavio je sastanak sa potpredsednicima vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, kako bi, kako je rekao, popričali i popili kaficu, a sve u cilju smanjivanja tenzija. Božo Petrov poručio da pristaje na kaficu… »

U Rumuniji optuženo 77 onkologa za korupciju

RTS 31.05.2016
Rumunsko tužilaštvo saopštilo da su protiv 77 lekara podignute optužnice zbog sumnje da im je jedna farmaceutska kompanija platila put u Indiju, a zauzvrat su tražili da onkolozi preporučuju njihove lekove pacijentima obolelim od raka. Tužilaštvo… »

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata u Grčkoj i Italiji

RTS 31.05.2016
Grčke vlasti uhapsile četiri muškaraca pri pokušaju da kamionom prokrijumčare desetak migranata iz jedne luke koja Grčku povezuje sa Italijom. Za to vreme, italijanska policija je uhapsila 16 osoba osumnjičenih za šverc migranata. Obalska straža… »

Linta: Politika Bakira Izetbegovića je destruktivna

RTS 31.05.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je, reagujući na izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, ocenio da bošnjački član Predsedništva BiH nastavlja da vodi destruktivnu politiku s ciljem da se Srbi proglase… »

Makedonija, policija protiv "šarene revolucije"

RTS 31.05.2016
Makedonska policija privela je aktivistu opozicionog SDSM-a i zaplenila gomilu dečijih igračaka i boje u akciji usmerenoj protiv "vandalskih protesta opozicije". Provladina televizija Sitel tvrdi da je "šarenom revolucijom" Makedoniji naneta šteta od… »

Mitov: Otvorena pitanja rešavati u duhu evrointegracija

RTS 31.05.2016
Ministar spoljnih poslova Bugarske Daniel Mitov izjavio povodom pitanja Poglavlja 23 da ne želi da komentariše bilateralne odnose Srbije i Hrvatske, ali da bi, u duhu evropskih integracija, za sve strane bilo delotvorno kad bi se otvorena pitanja… »