Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 31.05.2016

(Ne)mirna Bosna

RTS 31.05.2016
Pogoršanje političkih prilika, međunacionalnih odnosa u BiH, ali i opasnost od urušavanja Republike Srpske – o tome se danas razgovaralo u Beogradu. Gosti predsednika i premijera bili su predsednik Republike Srpske i srpski član Predsedništva BiH… »

Transparentnost: Ispitati donacije "Jure"

RTS 31.05.2016
Transparentnost Srbija je, povodom potvrde kompanije "Jura" da je donirala dva automobila Ministarstvu rada, zatražila od vlade, tog ministarstva i Državne revizorske institucije da ispitaju ceo slučaj. Transparentnost traži od tih institucija da… »

Tahiri: Dijalog sa Beogradom u ćorsokaku

RTS 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ponavlja da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština neće početi bez rasformiranja srpskih paralelnih struktura na Kosovu. Dodaje i da nije moguće da Vlada Srbije sama, jednostrano… »

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

RTS 31.05.2016
Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su… »

Svilanović: Neophodan razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou

RTS 31.05.2016
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović rekao je da je za rešavanje pitanja blokade otvaranja poglavlja 23 potreban razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou. Goran Svilanović je ocenio da je Srbija uradila ogroman posao… »

SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u EPP

RTS 31.05.2016
Srpska napredna stranka dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopšteno je iz SNS-a. Odluka je, kako se navodi, doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu… »

Krstić i Antić o spomeniku Đinđiću

RTS 31.05.2016
Podizanje spomenika u čast istaknutih ličnosti iz srpske istorije ujedinjuje društvo na putu ka zajedničkom cilju, jer oni ne pripadaju pojedincima ili političkim partijama, već celom narodu, izjavili su sagovornici "Tanjuga" povodom polemika u… »

Vulin: Republika Srpska je garant opstanka Srba u BiH

RTS 31.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je Osnivačkoj Skupštini Saveza Krjiških udruženja u Srbiji, koja je održana u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Vulin je tom prilikom rekao novinarima da… »