Izvor: SEEbiz arhiva vesti 31.05.2016

Srpski BDP u prvom kvartalu porastao 3,5 odsto

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - U prvom kvartalu 2016. realni rast srpskog bruto domaćeg proizvoda iznosio je 3,5 procenata u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Prema desezoniranim podacima, u prvom tromesečju je… »

Cena za PKB manja od 91 milion evra

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Ministarstvo privrede i Grad Beograd dogovorili su sa bankama reprogram dugova Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer još nije završena procena vrednosti kapitala tog preuzeća za 2015. godinu, piše današnji Blic. Kako je navedeno… »

Vučić sutra počinje razgovore, do 16. juna zaokružen sistem vlasti

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Hrvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su… »

Janković o Savamali: Građani su zvali i Komunalnu policiju

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno da su u noći kada su rušeni objekati u Savamali, građani zvali i Komunalnu policiju. To je rekao Zaštitnik građana Saša Janković uz napomenu da načelnik te policije za Beograd Nikola… »

U Njemačkoj pada broj nezaposlenih, velika potražnja za radnicima

SEEbiz 31.05.2016
BERLIN - Broj nezaposlenih u Njemačkoj je u daljnjem padu, a stopa od šest posto najniža je zabilježena u svibnju od ujedinjenja Njemačke, priopćila je u utorak Savezna agencija za rad. "Tržište rada se i dalje razvija u pozitivnom smjeru. Broj… »

Beogradska berza: NIS i danas u fokusu, rast indeksa

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Današnji trgovački dan obeležila je solidna investiciona aktivnost uz nastavak blagog rasta berzanskih indeksa. Indeks BELEX15 ojačao je 0,5% na 615,02 poena, dok je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 48,6 miliona RSD (0,4 miliona EUR)… »

Azijska tržišta: Indeksi porasli, volumen trgovine slab

SEEbiz 31.05.2016
TOKIO - Na azijskim burzama u utorak su cijene dionica porasle, ublaživši gubitke od početka mjeseca, dok je dolar blago oslabio nakon snažnog uspona posljednjih dana. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 6,30 sati bio u plusu oko 0,5 posto, dok su… »

Patrijarh Irinej želi Tesline posmrtne ostatke u hramu Svetog Save

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej predložio je u razgovoru s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da posmrtni ostaci velikog hrvatskog znanstvenika srpskog podrijetla Nikole Tesle budu pokopani u hramu Svetog Save u Beogradu, izvjestila je u… »

Farmaceutskom sektoru predstoji val spajanja i akvizicija

SEEbiz 31.05.2016
LONDON - Farmaceutskom sektoru predstoji intenzivno razdoblje spajanja i akvizicija u godinama koje slijede, premda kompanijama Pfizer i Allegan nedavno nije pošlo za rukom planirano povezivanje, pokazala je studija konzultantske tvrtke EY. "Svjedočit… »