Izvor: Srbija danas/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Tahiri ponovo preti: Nema ZSO bez pozivnog broja za Kosovo!

Srbija danas 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture na Kosovu, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja… »

Britanski humor ili bezobrazluk: Srbi, šta kažete na ovaj natpis? (foto)

Srbija danas 31.05.2016
Britanci su ponovo uspeli da uvrede čitav srpski narod. Ali ne, ne bi bilo fer reći Britanci, jer bismo kao i oni okrivili čitav narod za nešto što je učinila određena grupa ljudi koja se, u ovom slučaju, bori za to da Britanija napusti Evropsku… »

MUP: Srbija priprema novu strategiju za borbu protiv terorizma!

Srbija danas 31.05.2016
Srbijа pripremа novu Strаtegiju zа prevenciju i borbu protiv terorizmа, najavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, koji Srbiju predstavlja na skupu u Berlinu, u organizaciji OEBS. Nikolić je na skupu… »

Ko će u nemanjinu 11? Konsultacije mandatara Vučića počinju od nedelje!

Srbija danas 31.05.2016
Konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Kako navodi RTS, iako je bilo najavljeno da ti razgovori počnu sutra, prvi sagovornici u sedište Srpske napredne stranke… »

Dodik u Beogradu: Republika Srpska svog saveznika vidi prvenstveno u Srbiji!

Srbija danas 31.05.2016
Srbija će uvek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u RS, kao i na dobrim i prijateljskim odnosima sa BiH, poručio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom RS Miloradom Dodikom u Beogradu… »

Vučić razgovarao sa Pupovcem: Neophodan dijalog Beograda i Zagreba

Srbija danas 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem i tom prilikom je iskazan visok stepen saglasnosti o potrebi obnove saradnje i dijaloga dveju zemalja. Premijer Vučić i… »

Prepoznat ozbiljan pristup: SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji

Srbija danas 31.05.2016
Srpska napredna stranka dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopšteno je iz SNS-a. Odluka je, kako se navodi, doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu… »

Sastanak Vučića i ivanića u Beogradu: Srbija neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH!

Srbija danas 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u… »

Dačić: Hrvatska godinama opstruiše pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima!

Srbija danas 31.05.2016
Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić ocenio je da Hrvtska godinama opstruiše pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i traži da se ti razgovori podignu na politički nivo. U izdanju lista "Danas" za utorak podseća se da je posle susreta… »

Ružica podržala vučićevu ideju: Evo gde će spomenik Đinđiću biti podignut

Srbija danas 31.05.2016
Mandatar za sastavljanje Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću biti podignut spomenik u Beogradu na 15. Godišnjicu od ubistva. To je podržala udovica pokojnog premijera Ružica Đinđić. - Ružici… »