Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Sačuvaćemo naš narod

Večernje novosti 31.05.2016
Dodik i Ivanić u Beogradu, srpski državni vrh poručio. Srpska može da nestane, upozorio predsednik RS. SRBIJA želi najbliže odnose sa BiH, ali ne može i nikada neće ostaviti na cedilu srpski narod u toj zemlji - ključna je poruka koju je srpski… »

Tahiri: Nema ZSO bez pozivnog broja, elektromreže i paralelnih struktura

Večernje novosti 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da osnivanje ZSO neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja elektromreže. Kosovska ministarka za… »

Dačić: Hrvatska opstruiše sve razgovore

Večernje novosti 30.05.2016
Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić u ocenio je da Hrvatska godinama opstruira pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i traži da se ti razgovori podignu na politički nivo. Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić u ocenio je da… »

Državni revizori kontrolišu finansijske izveštaje četiri političke stranke

Večernje novosti 31.05.2016
DRI počela kontrolu finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja u 2015. Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara. BEOGRAD - Državna revizorska institucija… »

Jeremić: Utakmica je teška, imamo šansu za pobedu

Večernje novosti 30.05.2016
Ako istočna Evropa bude dala kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Srbija će biti veoma blizu pobede, izjavio je kandidat Srbije za naslednika Ban Kimuna Vuk Jeremić. Ako istočna Evropa bude dala kandidata za generalnog sekretara… »

Špijunka: Iznosi kamenje

Večernje novosti 31.05.2016
Posle osam godina, Janko Veselinović ovih dana napušta parlament. POSLE osam godina, Janko Veselinović ovih dana napušta parlament. Doskorašnji poslanik, koji na poslednjim izborima nije osvojio novi mandat, procenjuje da će mu biti potrebno… »

Polemike Šta je Vučić tražio u Moskvi?

Večernje novosti 31.05.2016
Putin je susretom poručio Zapadu da Rusija ne krije interese na Balkanu. DVA su razloga zašto su Vučićeva iznenadna poseta Moskvi i sastanak sa Vladimirom Putinom uznemirili zapadne ambasade i agenture u Beogradu. Prvi je pitanje tajminga: Vučić se… »

SNS pristupa narodnjacima

Večernje novosti 31.05.2016
Stranka Aleksandra Vučića na pragu članstva u grupaciji EPP. SRPSKA napredna stranka mogla bi već na jesen da postane pridruženi član grupacije Evropska narodna partija (EPP). Naprednjaci su podneli zahtev početkom 2015, i nadaju se da će do kraja… »

Vučiću veruje 59 odsto građana

Večernje novosti 30.05.2016
Postizborno istraživanje javnog mnjenja potvrđuje dominaciju SNS i njihovog lidera. LISTA oko SNS ima podršku 50,1 odsto birača, SPS-JS 10,8 odsto, a radikali osam - pokazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je uradila agencija "Faktor… »

Naprednjaci i demokrate se sukobili oko Đinđića

Večernje novosti 30.05.2016
Najava mandatara da će ubijeni premijer dobiti spomen-obeležje u Beogradu izazvala žestoku polemikU DS i SNS. Vesić: Osam godina se nisu setili da mu odaju počast, a sad osuđuju Vučića. NAJAVA mandatara Aleksandra Vučića da će nekadašnji… »