Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Prijedor: U jednom kafiću odbili da usluže Florans Artman! Pitali je što nije u zatvoru

Vesti online 31.05.2016
Uoči početka obeležavanja Dana belih traka u jednom prijedorskom kafiću dogodio se incident. Bivšoj portparolki haškog tužilaštva Florans Artman i zagrebačkom fotografu Hrvoju Polanu konobar je odbio da posluži piće jer su oko ruke imali… »

"Republika Srpska u nikad većoj opasnosti da nestane"

Vesti online 31.05.2016
Predsednik RS Milorad Dodik izrazio je u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem veliku zabrinutost za budućnost Republike Srpske, ali i očekivanje da Srbije stane uz svoju braću preko Drine u svim okolnostima. "RS je u Dejton je ušla kao… »

"Ni Mojkovačka bitka, ni Dubrovnik nisu bili u interesu Crne Gore"

Vesti online 31.05.2016
Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u utorak da ni Mojkovačka bitka 1916, kao ni Dubrovnik 1991, nisu bili u nacionalnom interesu Crne Gore iz čega, kako je poručio, treba zvući nauk i striktno slediti nacionalne interese države. Đukanović… »

Hrvatski pir: Pobedili smo Srbe, jer...

Vesti online 31.05.2016
"Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije" - rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač, a prenosi Jutarnji list. On je istakao da Hrvatska "zaista sme da bude zadovoljna svojim postignućima". -… »

Odbijen Karadžićev zahtev za privremenu slobodu!

Vesti online 31.05.2016
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju odbio je zahtev bivšeg predsednika Republika Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu, kako bi prisustvovao 40-dnevnom pomenu njegovom mlađem bratu, javljaju agencije. Teodor… »

Hrvati i dalje svojataju Teslu

Vesti online 31.05.2016
Stav Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je patrijarh Irinej preneo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da urna Nikole Tesle bude položena u hramu Svetog Save na Vračaru, ponovo je povod da hrvatski mediji pišu kako je ovaj naučnik svetskog… »

Nego, da mi platimo da ne dođu te izbeglice?

Vesti online 31.05.2016
Žitelji jednog od najbogatijih sela u Evropi, Obervil-Lieli u Švajcarskoj, odlučili su referendumom da plate kaznu umesto da prime izbeglice po kvoti koju je odredila vlada. Globa nije mala, 260.000 evra za neprimanje 10 izbeglica, ali meštani to mogu… »

Dodik: To je jedan kreten, kriminalac i lažov

Vesti online 31.05.2016
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u utorak je u Beogradu na skupu "Paljenje Balkana - od Makedonije do Republike Srpske", oštro kritikovao visoke predstavnike u Bosni, rekavši da je reč o "ozbiljnim političkim kriminalcima" koji su hteli da… »