Politika arhiva vesti 31.05.2016

Srbija neće ostaviti na cedilu srpski narod u Srpskoj

Dnevnik 31.05.2016
U Beogradu su boravili predsednik Republike Srpske i član Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda. Milorad Dodik i Mladen Ivanić, koji su razgovarali s premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. U odvojenim razgovorima… »

Ministarstvo rada tražilo, Jura donirala dva vozila

N1 Info 31.05.2016
Kompanija "Jura", koju radnici optužuju za kršenje prava zaposlenih, donirala je Ministarstvu rada dva automobila, potvrđeno je iz Jure za Insajder.net. Organizacija Transparentnost Srbija (TS) pozvala je Vladu i Državnu revizorsku instituciju da… »

Tahiri: Nema ZSO bez pozivnog broja, elektromreže i paralelnih struktura

Večernje novosti 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da osnivanje ZSO neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja elektromreže. Kosovska ministarka za… »

Sutra razgovori mandatara, do 16. juna zaokružen sistem vlasti

Politika 31.05.2016
Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi poslanici u… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

Blic 31.05.2016
Hrtvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su komisije… »

Svilanović: Neophodan razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou

RTS 31.05.2016
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović rekao je da je za rešavanje pitanja blokade otvaranja poglavlja 23 potreban razgovor Beograda i Zagreba na najvišem nivou. Goran Svilanović je ocenio da je Srbija uradila ogroman posao… »

Nacrt sporazuma o bezbednosti novinara

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Novinarska udruženja i medijske asocijacije uputile su danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama, Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa… »

SNS-u preporuka za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji

Blic 31.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP. U saopštenju se navodi da je odluka doneta na… »

DRI: Revizija u PUPS, SDPS, SDS i SVM

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Državna revizorska institucija započela je reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2015. godinu Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza vojvođanskih… »

Vučićevi gase Oliverovu stranku

Vesti online 31.05.2016
Dojučerašnje stranačke kolege smenile su predsednicu Skupštine opštine Severna Kosovska Mitrovica Kseniju Božović. Umesto nje, izglasan je Dejan Gurešić koji se deklarisao kao samostalni odbornik. Priprema za smenu Božovićeve, koja je članica… »