Politika arhiva vesti 31.05.2016

Srbija neće ostaviti na cedilu srpski narod u Srpskoj

Dnevnik 31.05.2016
U Beogradu su boravili predsednik Republike Srpske i član Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda. Milorad Dodik i Mladen Ivanić, koji su razgovarali s premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. U odvojenim razgovorima… »

TS: Ko je poklonio kola Ministarstvu rada

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Transparentnost Srbija (TS) pozvala je danas Vladu i Državnu revizorsku instituciju da ispitaju navode da je kompanija "Jura" donirala dva automobila Ministarstvu rada, da kazne odgovorne za taj slučaj, vrate vozila dobijena mimo zakona i… »

Tahiri: Nema ZSO bez pozivnog broja, elektromreže i paralelnih struktura

Novi magazin 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture na Kosovu, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja… »

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

RTS 31.05.2016
Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su… »

Dačić: Hrvatska opstruiše sve razgovore

Večernje novosti 30.05.2016
Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić u ocenio je da Hrvatska godinama opstruira pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i traži da se ti razgovori podignu na politički nivo. Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić u ocenio je da… »

Mitov: Neka se Srbija i Hrvatska više potrude

RTV 31.05.2016
PRAVEC - Ministar spoljnih poslova Bugarske Daniel Mitov izjavio je danas povodom pitanja Poglavlja 23 da ne želi da komentariše bilateralne odnose Srbije i Hrvatske, ali da bi, u duhu evropskih integracija, za sve strane bilo delotvorno kad bi se… »

Predstavljen Nacrt memoranduma o bezbednosti novinara

Danas 31.05.2016
Beograd - Nekoliko novinarskih udruženja i asocijacija uputilo je danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa… »

SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Novi magazin 31.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP. U saopštenju se navodi da je odluka doneta na… »

Neka se spreme PUPS, sdps, SDS i SVM: Državni revizor počinje pregled finansija i poslovanja

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Državna revizorska institucija (DRI) započeće sutra reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja u 2015. godini Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza… »

Vučićevi gase Oliverovu stranku

Vesti online 31.05.2016
Dojučerašnje stranačke kolege smenile su predsednicu Skupštine opštine Severna Kosovska Mitrovica Kseniju Božović. Umesto nje, izglasan je Dejan Gurešić koji se deklarisao kao samostalni odbornik. Priprema za smenu Božovićeve, koja je članica… »