Politika arhiva vesti 31.05.2016

Sačuvaćemo naš narod

Večernje novosti 31.05.2016
Dodik i Ivanić u Beogradu, srpski državni vrh poručio. Srpska može da nestane, upozorio predsednik RS. SRBIJA želi najbliže odnose sa BiH, ali ne može i nikada neće ostaviti na cedilu srpski narod u toj zemlji - ključna je poruka koju je srpski… »

Državno reketiranje, sukob interesa i troškovi nakon poklona

Danas 31.05.2016
Transparentnost Srbija reagovala povodom potvrde korejske Jure da je na zahtev Ministartsva za rad donirala dva automobila * Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoći zabranjuje da se kao donacija dodelju, odnosno primaju putnički automobili, kao i… »

Tahiri: Nema ZSO bez pozivnog broja, elektromreže i paralelnih struktura

Novi magazin 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture na Kosovu, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja… »

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

RTS 31.05.2016
Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Danas 30.05.2016
Zagreb traži da se pregovori o otvorenim pitanjima podignu na politički nivo, tvrdi za Danas šef srpske diplomatije. Beograd - – Hrvtska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima, kaže za Danas Ivica Dačić, ministar spoljnih… »

Šta region misli o hrvatskoj "blokadi" za Srbiju?

B92 31.05.2016
Pravec -- Važno je da sve zemlje regiona budu članice EU, a Srbija i Hrvatska trebalo bi da rešavaju otvorena bilateralna pitanja dijalogom, u duhu evropskih integracija. To ocenjuju za Tanjug ministri spoljnih poslova država u regionu. Ministar… »

Nacrt sporazuma o bezbednosti novinara

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Novinarska udruženja i medijske asocijacije uputile su danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama, Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa… »

SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u EPP

RTS 31.05.2016
Srpska napredna stranka dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopšteno je iz SNS-a. Odluka je, kako se navodi, doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu… »

DRI: Revizija u PUPS, SDPS, SDS i SVM

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Državna revizorska institucija započela je reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2015. godinu Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Socijaldemokratske stranke i Saveza vojvođanskih… »

Vučićevi gase Oliverovu stranku

Vesti online 31.05.2016
Dojučerašnje stranačke kolege smenile su predsednicu Skupštine opštine Severna Kosovska Mitrovica Kseniju Božović. Umesto nje, izglasan je Dejan Gurešić koji se deklarisao kao samostalni odbornik. Priprema za smenu Božovićeve, koja je članica… »