Politika arhiva vesti 31.05.2016

Ekskluzivno prvi susret kumova Tomu obezbeđenje držalo podalje od Šešelja!

Kurir 31.05.2016
Susret u Muzeju afričke umetnosti protekao komično - naoružano obezbeđenje predsednika Srbije držalo podalje od lidera SRS. Kumovi i sadašnji ljuti protivnici Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj konačno su se sreli! Susret koji je osam godina… »

Glišić: Nećemo tolerisati bahate direktore

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Nećemo tolerisati da naši članovi koji se nalaze na čelnim mestima javnih preduzeća budu bahati i misle da u tim preduzećima mogu da rade šta hoće, izjavio je danas novi predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. Glišić u… »

Miroslav Parović: Bićemo opozicija, ali nikada opozicija državi Srbiji

Pravda 31.05.2016
Predsedik Treće Srbije i jedan od lidera koalicije Narodni savez Miroslav Parović govori i političkoj situaciju u Srbiji nakon izbora, mešanju stranih ambasada u njihove rezultate, polarizaciji Srbije i Republike Srpske kao uvoda u destabilizaciju i… »

Vučić: Đeneru želim brz oporavak!

Alo 31.05.2016
Iako je na pres konferenciji u petak zamerio RTS-u što je komentar Davora Đenera bila važnija vest u “Dnevniku” od njegovog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, premijer Aleksandar Vučić je juče hrvatskom analitičaru preko… »

Dačić: Hrvatska godinama opstruiše pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima!

Srbija danas 31.05.2016
Ministar spoljnjih poslava Srbije Ivica Dačić ocenio je da Hrvtska godinama opstruiše pregovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i traži da se ti razgovori podignu na politički nivo. U izdanju lista "Danas" za utorak podseća se da je posle susreta… »

Ružica podržala vučićevu ideju: Evo gde će spomenik Đinđiću biti podignut

Srbija danas 31.05.2016
Mandatar za sastavljanje Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću biti podignut spomenik u Beogradu na 15. Godišnjicu od ubistva. To je podržala udovica pokojnog premijera Ružica Đinđić. - Ružici… »

Izetbegović: Revidiranje tužbe protiv Srbije u slučaju novih dokaza

Blic 31.05.2016
Predsedavajuci Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza, ali da takvih dokaza sada nema. "Neću odustati od prava da tražim pravdu pred sudovima, i domaćim i inostranim… »

Jovanov: Razgovori o formiranju vlade polovinom nedelje

Blic 30.05.2016
Novoizabrani potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je danas da će razgovori o formiranju vlade početi sredinom ove nedelje i da je ta stranka voljna da razgovara sa svima koji žele da iznesu stav o tome kakvu Srbiju žele u budućnosti. On je rekao… »

Izetbegović: Nikolić i Vučić se trude da poprave odnose

Blic 30.05.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trude da poprave odnose sa Sarajevom, a da ni odnosi u Predsedništvu BiH nisu loši. Gostujući na regionalnoj… »

Brine ga podrška za novu kandidaturu: Nikolić u SNS ostao bez uticaja

Blic 30.05.2016
Tomislav Nikolić je posle skupštine SNS ostao bez svojih kadrova u vrhu stranke, čime je dovedena u pitanje podrška njegovoj predsedničkoj kandidaturi. Promenom kompletnog stranačkog rukovodstva, Aleksandar Vučić je i definitivno preuzeo SNS od… »