Svet arhiva vesti 31.05.2016

Bivša misica u zatvoru zbog vređanja Erdogana na internetu

Radio 021 31.05.2016
Bivša mis Turske, manekenka Merve Bujuksaradž, osuđena je danas uslovno na godinu i dva meseca zatvora zbog vređanja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na društvenoj mreži Instagram, javili su turski mediji. Sud u Istanbulu osudio je manekenku… »

Rusija i Japan: Pjongjang krši rezoluciju UN i provocira

Politika 31.05.2016
Iako je na kongresu u maju svetu poslala pomirljive poruke, Severna Koreja je pokušala da lansira još jednu raketu. Tek što je znatno ublaženom diplomatskom retorikom na kongresu vladajuće Radničke partije početkom maja nagovestila da će svet… »

Iračke snage odbile kontraudar ISIL-a

Al Jazeera 31.05.2016
Gotovo 50.000 osoba je blokirano borbama i počinje im nedostajati hrane, vode za piće i lijekova. Iračke snage koje se bore da zauzmu grad Falluju od takozvane Islamske države, odbili su četvoročasovni napad ISIL-a na jugu tog grada, saopštile su… »

Prošle sedmice 880 mrtvih izbeglica

Danas 31.05.2016
Ženeva - U protekloj sedmici najmanje 880 izbeglica izgubilo je život u brodolomima u Sredozemnom moru, saopštio je danas Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR). Prema rečima portparola UNHCR Vilijema Špindlera, od početka godine… »

Erdogan Moskvi: Zar da se svađamo zbog "greške pilota"?

Pravda 31.05.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da želi da poboljša odnose sa Rusijom, ali da mu nije jasno kakav "prvi korak" Moskva očekuje od Ankare. Osim toga, on je izjavio i da obe strane treba zajednički da rade na poboljšanju odnosa… »

Stoltenberg: NATO u eri ruskih pretnji, terorizma i hakera

RTS 31.05.2016
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da predstojeći samit u Varšavi dolazi u "kritičnom trenutku" kada se Alijansa suočava sa ruskim agresivnim nastupom, opasnostima od terorizma i drugim izazovima. Stoltenberg se novinarima obratio nakon… »

Više od 45 miliona ljudi moderni robovi

RTV 31.05.2016
KANBERA - Više od 45 miliona muškaraca, žena i dece u svetu su žrtve modernog robovlasništva, što je daleko više u odnosu na dosadašnje procene, dok ih se dve trećine nalaze u regionu Azije i Pacifika, pokazuju danas objavljeni rezultati studije… »

Opservatorija: U ruskim udarima u Idlibu 23 mrtvih

Press 31.05.2016
Najmanje 23 osobe su poginule u ruskim vazdušnim udarima tokom noći u sirijskom gradu Idlibu, koji pod kontrolom drže pobunjenici. Foto:B92.net To je saopštila Opservatorija za ljudska prava. Ta organizacija sa sedištem u Londonu navodi da su to… »

SAD upozorava na moguće napade u Evropi

Al Jazeera 31.05.2016
Na meti mogu biti i važni događaji kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, upozorava State Department. State Department upozorio je američke državljane na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti… »

U eksploziji u skladištu oružja u Indiji 17 mrtvih

Večernje novosti 31.05.2016
Najmanje 17 pripadnika vojske je poginulo, a 20 je povređeno u eksploziji u skladištu oružja u zapadnoj Indiji. NjU DELHI - Najmanje 17 pripadnika vojske jutros je poginulo, a 20 je povređeno u eksploziji u skladištu oružja u zapadnoj Indiji, javili… »