Vojvodina arhiva vesti 31.05.2016

Deset porodica udobnije će stanovati

Dnevnik 31.05.2016
SUBOTICA: Počela je podela građevinskog materijala namenjenog za pomoć izbeglim i raseljenim licima, koji žive u Subotici. Reč je o konkursu koji je bio raspisan prošle godine. Šest porodica iz Bajmoka i četiri iz Subotice dobile su po 300.000… »

Zgrada škole čije su stanje stručnjaci ocenili kao dobro, počela da se obrušava

Blic 31.05.2016
Deo fasade pri krovu zgrade Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu obrušio se jutros, a povređenih nema. Direktorka škole Danijela Derikrava kazala je da su zaposleni u toj ustanovi, kada su jutros došli na posao, videli da je deo grede… »

Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja

Subotica.com 31.05.2016
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osmoricu policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu… »

Novi Sad dobio knjižaru "Jovan Jovanović Zmaj"

Radio 021 31.05.2016
Knjižara izdavačke kuće "Laguna" i lanca "Delfi" u Novom Sadu dobila je ime pisca Jovana Jovanovića Zmaja, a u sklopu projekta imenovanja "Laguninih" knjižara imenima važnih srpskih pisaca. Manifestaciji je prisustvovao pisac za decu Ljubivoje… »

Gradonačelnik Novog Sada i RK "Vojvodina" tradicionalno proslavili osvojene pehare (foto)

Telegraf 31.05.2016
- Sa igračima i rukovodstvom RK ''Vojvodina'' već tradicionalno se sastajemo početkom juna da proslavimo pehare koje - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je igrače i rukovodstvo RK… »

Drogira se svaki deseti učenik srednje škole: Alarmantni podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine

Telegraf 31.05.2016
Narkotike konzumira 11 odsto mladića i sedam odsto devojaka. Svaki deseti srednjoškolac koristi marihuanu, sedative, LSD i ekstazi, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Rezultati istraživanja objavljeni u publikaciji “Zdravstveni… »

Novi Sad ove godine dobija novog gradonačelnika?

Radio 021 31.05.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mogao bi nakon izbora za potpredsednika SNS-a da prepusti ovu poziciju nekom od stranačkih kolega. Tako bar tvrdi njegov stranački kolega i novi potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov. On je izjavio "da je… »

Stadion "Karađorđe" i Spens sutra bez tople vode

Radio 021 31.05.2016
Stadion "Karađorđe" i Spens ostaće će u sredu, 1. juna bez tople vode zbog radova na vrelovodnoj mreži. Ovi objekti će bez tople vode ostati od sedam časova ujutru. Normalizacija se očekuje u poslepodnevnim časovima. Autor: 021.rs… »

Dvojac napustio Vojvodinu

Moj Novi Sad 31.05.2016
Dosadašnji fudbaleri Vojvodine Radovan Pankov i Danilo Sekulić napustili su novosadski klub i karijere će nastaviti u Uralu iz Jekaterinburga, odnosno mađarskom Debrecinu. Pankov je, kako je danas objavljeno na sajtu Vojvodine, sa osmoplasiranim timom… »

Srbija večeras dočekuje Izrael na Karađorđu

Radio 021 31.05.2016
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Novom Sadu igra protiv Izraela drugu utakmicu pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina. Selektor smatra da Srbija ima dovoljno dobre igrače koji mogu da stvore preoznatljivu igru. - Biće promena u… »