Balkan arhiva vesti 05.06.2016

Pupovac: Hrvatska se vratila na antisrpsku kampanju, isključila Srbe i druge manjine iz svog programa!

Srbija danas 05.06.2016
Hrvatska se vratila u devedesete godine prošlog veka i obnovila isključivi nacionalizam, netoleranciju i antimanjinsku, posebno antisrpsku kampanju, a sve se naglo pogoršalo posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, rekao je danas predsednik Srpskog… »

Dačić: Republika Srpska najveća zaostavština Miloševića

N1 Info 05.06.2016
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske, zbog čega Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku. "O Slobodanu… »

Rumunski lokalni izbori u senci korupcionaških skandala

RTS 05.06.2016
Građani Rumunije glasaju na lokalnim izborima, koji su, prema ocenama analitičara, u senci korupcionaških skandala koji su pre šest meseci i doveli do pada vlade. Izbori su i prvi test za rumunske vlasti posle katastrofalnog požara 30. oktobra… »

S Karamarkom niko neće

Večernje novosti 05.06.2016
Propao ambiciozni plan o sastavljanju nove većine HDZ u Vladi Hrvatske. Neizvestan i položaj ovog političara kao šefa Hrvatske demokratske zajednice. Skupi izleti u nacionalizam i "flert" sa desnicom. ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ PLAN… »

"Hrvatska je NVO, a ne država"

Vesti online 05.06.2016
Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić ocenio je u nedelju da bi za krizu u Hrvatskoj jedino dobro rešenje bili novi izbori, jer, kako je rekao, Hrvatska nema vladu, kao i da bi prvi potpredsednik Vlade i predsednik HDZ Tomislav Karamarko trebalo da… »

Linta poziva na dogovor Srba u Federaciji BiH

Blic 05.06.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je danas sve srpske stranke i udruženja građana na području Federacije BiH da se, na lokalnim izborima 2. oktobra, dogovore oko zajedničkih lista i kandidata za načelnike u Drvaru, Glamoču… »

Blokada nije ni u čijem interesu

Alo 05.06.2016
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić kritikovao je blokadu koju je Hrvatska postavljala Srbiji pri otvaranju Poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), rekavši da blokada nije ni u čijem interesu. On je za novosadski Dnevnik, nedeljno… »

Jako nevreme u Zagrebu: Kiša, grad, poplave / VIDEO

B92 05.06.2016
Zagreb -- Glavni grad Hrvatske su sinoć oko 20.30 pogodili olujni pljuskovi praćeni gradom, a obilna kiša i vetar trajali su više od pola sata. U nekim delovima grada poplavljeni su stanovi u prizemlju. Na društvenim mrežama građani Zagreba su… »

Protiv prodaje rudnika "Ljubija": Savez za promene najavio proteste u Prijedoru 9. juna

Blic 05.06.2016
Savez za promene (SZP) organizovaće u četvrtak, 9. juna, u Prijedoru mirne proteste povodom najave vlasti o prodaji državnog dela kapitala u Rudnicima železne rude (RŽR) "LJubija", najavio je danas predsednik prijedorskog Gradskog odbora SDS-a Dušan… »

Haos u Ilijašu: Oteo drugaru BMW pa ga parkirao u svoje dvorište

Telegraf 05.06.2016
- Policijski službenici su istog dana oko 18 časova u dvorištu kuće koju koristi S. A. pronašli BMW - saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. U Ilijašu je juče osoba inicijala S. A. poznaniku S. E. otela automobil “ BMW“, koji je kasnije… »